SOLAR FILMS 20 – ELÄVÄN KUVAN LEGENDA

Värikäs juhlajulkaisu, Solar Filmsin 20-vuotishistoriikki ELÄVÄN KUVAN LEGENDA, julkaistiin yhtiön 20-vuotisjuhlissa Helsingin Apollo Live Clubilla 24. helmikuuta 2015.

 

KAIKKI ARTIKKELIT JA KIRJAN NÄKÖISVERSIO LUETTAVISSA ALTA!

Solar Filmsin 20-vuotishistoriikki, Elävän kuvan legenda, on kohteensa arvoinen kokoelma juttuja yhtiöstä, joka on tuottanut kolme kaikkien aikojen tuottoisinta kotimaista elokuvaa. Rampe Toivosen toimittama kirja sisältää toki tietoa, asiaa ja analyyseja, mutta ennen kaikkea hävyttömän viihteellisiä muistoja ja tarinoita, joista puuttuu opetus.

Kirja on runsauden sarvi, jonka lukija nauraen nauttii tyhjäksi. Raskaat huvit ovat Solar Filmsissä palkinto kovasta työstä. Siitä ei paljon kerrota, mutta kaikki on huolellisesti luetteloitu.

ELÄVÄN KUVAN LEGENDA HERÄTTÄÄ HALUN SAADA LISÄÄ JA ENEMMÄN. KUN PALJON ON PALJASTETTU, ILMISELVÄSTI PALJON ON JÄÄNYT PALJASTAMATTA. 

”SOLAR FILMS 20 VUOTTA – ELÄVÄN KUVAN LEGENDA on teos, jonka diskurssi ylittää postmodernin deterritorialisaation rajan – nimenomaa Deleuzilaisena rihmastona – ja kohoaa subjektiensa transgression kautta singulariteettiin, jonka pintaa hallitsee ”sana” – eikä suinkaan Lacanilaisessa mielessä merkityksiltään menetettynä oidipaalisena kastraationa, vaan nimenomaa attribuutin ykseytenä. Ja siitä huolimatta voit aistia kaikkialla kauniin trokeen, vieläpä synkoopissa. Ehdottomasti kevään kirjatapauksia! Ehdottomasti! Myös kirjan julkistamisen kylkeen luotu matinea potpureineen oli parasta kulttuurin saralla tällä hetkellä. Tästä kaikesta olisi Jukka Kajava ylpeä ja luulisi itse kirjankin kuluvan vaikkapa Putte Wilhelmssonin tai jopa Parnassoa ylenkatsovien kriittisimpien lukijoiden käsissä. Kiitos subjektit Markus Selin, Jukka Helle, Jasper Pääkkönen, Antti J. Jokinen, Rampe Toivonen ja monet muut sanojaan takoneet…”

(Elokuva-alan ammattilaisen Jouni Mutasen postaus Facebookissa 26. helmikuuta 2015 klo 14.13.)

KIRJAN NÄKÖISVERSIO (klikkaa kansikuvasta lukemaan kirjaa!)

Elävän kuvan legenda