LOMALLA

Lomalla kaikki on toisin. Aleksi Mäkelän jännittävä ja romanttinen ihmissuhdekomedia lomailevasta perheestä, jonka isä vietellään rikoksen polulle.

LOMALLA on kertomus rikoksesta, petoksesta, rakkaudesta ja aurinkolomasta. Hallitusti eri lajityyppejä sivuava elokuva määritellään romanttiseksi jännäriksi, jonka todenmakuisille tapahtumille katsoja voi nauraa vain siksi, että ne eivät satu omalle kohdalle.

Tarina kuvattiin pääosin kuudessa viikossa Mallorcalla touko-kesäkuussa 2000. Kuvausryhmä oli välillä vaikeuksissa paikallisen tuotantoyhtiön kanssa, mutta työ saatiin vietyä loppuun suunnitellussa aikataulussa. Elokuvan alku- ja loppukohtaukset vaativat lisäksi seitsemän kuvauspäivää pääkaupunkiseudun liepeillä. Elokuvateatterilevittäjä Suomessa oli Buena Vista International Finland. Elokuvalle myönnettiin Suomen elokuvasäätiön tuotantotuki. Kotimaiset televisioesitysoikeudet sai TV2, elokuva nähtiin myös Canal+ elokuvakanavalla. Videolevittäjä on Buena Vista International Home Entertainment -yhtiö. Ensi-ilta eri puolilla Suomea oli 1. joulukuuta 2000. Katsojia elokuvateattereissa kävi 70 000.

Synopsis

Rikoskopla ryöstää kultasepänliikkeen Helsingissä ja pääsee saaliineen pakoon. Kaksitoista vuotta myöhemmin hammaslääkäri Jussi (Juha Veijonen) lähtee Lena-vaimonsa (Outi Mäenpää) ja kahden Tero-nimisen (Karri Termonen ja Ossi Tikkanen) kauhukakaransa kanssa lomalle Mallorcalle. Jussin ja Lenan ajatus on samalla piristää arjen laimentamaa liittoa. Yllättäen paljastuu, että entinen rikoskumppani ja rakastettu, virolainen Siiri (Kärt Tomingas) on siivoojana lomakeskuksessa. Siiri alkaa taas houkutella pauloihinsa miestä, joka joutuu tämän takia laiminlyömään avioliittoon tympääntynyttä vaimoaan. Paikallinen suomalainen, liukas liikemies-ravintoloitsija (Samuli Edelmann) on kuitenkin yritystä täynnä, eikä Lenankaan aika tule pitkäksi.

Siirillä on naisen konstit, joilla hän painostaa miestä, mutta mitä siitä seuraa? Tuleeko Jussi järkiinsä? Onko petosten aika ohi? Onko Lenalle ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Oppivatko Terot koskaan kilteiksi? Onko Karibia uuden alun paikka? Onko tarinalla onnellinen loppu?

Ehkä on, ehkä ei…

ROOLEISSA mm.
Jussi – Juha Veijonen
Lena – Outi Mäenpää
Siiri – Kärt Tomingas
Samuli – Samuli Edelmann
Iso Tero, 10 v – Karri Termonen
Pieni Tero, 8 v – Ossi Tikkanen
Salkkumies – Pekka Huotari
Pomo – Tapio Kouki
Kultasepänliikkeen myyjä – Asko Sarkola
Baarin isäntä – Vesa Mäkelä
Hammashoitaja – Tiina Pirhonen
Lentokenttävirkailija – Nora Lähteenmäki
Matkaopas – Kari Hietalahti
Jenny – Meri-Kris Jaama
Tarjoilija – Jaume Mas Gomis
Manuel – Antonio Oviedo
Hotellin vastaanottovirkailija – Igor Legube
Jalokiviliikkeen myyjä – Adrián Ingold
Jennyn äiti – Jonna Järnefelt
Uutistenlukijan ääni – Leena Kaskela

lomalla_250px

ENSI-ILTA
1.12.2000

OHJAUS
Aleksi Mäkelä

TUOTTAJA
Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Venla Mäkelä

KUVAUS
Pini Hellstedt

LAVASTUS
Risto Karhula

ÄÄNISUUNNITTELU
Jyrki Rahkonen

MUSIIKKI
Hannu Korkeamäki

LEIKKAUS
Kimmo Taavila