Vares

Hervoton ja rankkasateinen trilleri. Reijo Mäen kirjojen sankari, yksityisetsivä Jussi Vares tempautuu naisen perässä keskelle rikollisjoukkoa, joka tappavan tehokkaasti jäljittää miljoonien rahakätköä. Petosten, seksin ja väkivallan kierre kiihtyy hurjaksi toiminnaksi loputtomassa sateessa.

Aleksi Mäkelän kuudes pitkä elokuva perustuu Reijo Mäen dekkariin Keltainen leski. Elokuvan nimi on ytimekkäästi Vares, päähenkilö Jussi Vareksen mukaan. Syksyllä 2003 kuvatun elokuvan ensi-ilta oli 23. heinäkuuta 2004. Solar Filmsin tuottama kovaksikeitetty toimintatrilleri on sisällöltään astetta rankempi kuin Mäkelän edellinen menestyselokuva Pahat pojat. Elokuvassa on sekä pulp- että film noir -henkeä: yksityisetsivä, intohimoa, petoksia ja rikoksia loputtoman sateisessa ympäristössä.

Elokuvan esittely

Kaunis ja tyylikäs kersantti Eeva Sunila vangitsee kertausharjoituksissa yksityisetsivä Jussi Vareksen ja hurmaa tämän tolaltaan. Mielenrauhaa järkyttäneen Eevan ilmestyminen valtakunnan uutisten pääaiheeksi tempaa Vareksen mukaan kiihtyvään ajojahtiin sateisessa Etelä-Suomessa.

Kaapatut mafian rikolliset miljoonat ovat kätkössä, jonka tietää vain vastavihitty vankikarkuri. Rahakasalla on monta ottajaa, joille lähimmäisen henki ei ole minkään arvoinen.

Eeva Sunila huomaa olevansa syötävä nappula pelissä, jossa mukana ovat petollinen miestennielijä Ifigenia, säälimätön bisneshai Miesman, lahjottu poliisi Koitere sekä ammattitappajat Munck ja Tetsuo.

Pakon edessä aseeton Vares on toiminnan mies, jota ajaa eteenpäin merkillinen ritarillisuus. Se painaa vaakakupissa enemmän kuin oma henki. Kaikkien aikojen kovin kotimainen elokuvatrilleri tuo valkokankaalle Reijo Mäen kirjojen keski-ikäisen sankarin, joka pitää oluesta ja huomaa kauniin naisen.

Armottomassa välienselvittelyssä sade huuhtoo verta ja kuolema on koko ajan läsnä.

ROOLEISSA mm.
Juha Veijonen, Laura Malmivaara, Samuli Edelmann, Jari Halonen, Minna Turunen, Pekka Valkeejärvi, Kari Hietalahti, Jorma Tommila, Markku Peltola, Jasper Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Tuula Nyman, Sulevi Peltola, Oiva Lohtander, Svante Martin.

vares_250px

ENSI-ILTA
23.7.2004

OHJAUS
Aleksi Mäkelä

TUOTTAJA
Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Pekka Lehtosaari, Reijo Mäen romaanista Keltainen leski

KUVAUS
Pini Hellstedt F.S.C.

LAVASTUS
Sattva-Hanna Toiviainen

PUKUSUUNNITTELU
Nina Puumalainen

ÄÄNISUUNNITTELU
Jyrki Rahkonen

LEIKKAUS
Kimmo Taavila

TUOTANTOYHTIÖ
Solar Films

KUVAUKSET
9.9 – 25.10.2003

BUDJETTI
1,8 milj. euroa, josta SES-tuki 350 000 €