Hittielokuvat houkuttivat ostoksille – Hallituksen puheenjohtaja vastaa kysymyksiin

Allan Mathson Hansen on Solar Filmsin hallituksen puheenjohtaja ja Nordisk Film A/S -yhtiön toimitusjohtaja. Nordisk Filmin emoyhtiö Egmont Holding (50,1 %) omistaa Solar Filmsin Markus Selinin (49,9 %) kanssa.

Allan Hansen

MIKSI EGMONT OSTI SOLAR FILMSIN?

Nordisk Film / Egmont osti puolet Solar Filmsistä 2007, koska se oli vahvin tuotantoyhtiö Suomessa. Menestyselokuvat kuten Matti, Pahat pojat, Häjyt ja monet muut vakuuttivat meidät. Toisaalta Solarin tv-tuotanto sopi myös silloiseen strategiaamme.

MIKSI SOLAR TELEVISION MYYTIIN RANSKALAISELLE BANIJAYLLE 2009?

Tv-tuotannosta luopuminen johtui suoraan sanoen ostajan tekemästä houkuttelevasta tarjouksesta. Saimme kaupan myötä myös osakkeita. Ilokseni myymämme suomalainen tv-yhtiö voi yhä hyvin.

MAINITSE MENNEIDEN VUOSIEN SUURIMMAT KOHOKOHDAT JA PETTYMYKSET.

Tuorein ilon ja ylpeyden aihe on Mielensäpahoittajan katsojamäärän nousu yli puolen miljoonan. Suuri pettymys taas oli suuren Mannerheim-elokuvan kaatuminen huolimatta siihen uhratusta työstä ja rahasta – mutta elokuvabisneksessä ei koskaan pidä sanoa ei koskaan!

MIKÄ ON SOLAR FILMSIIN LIITTYVÄ IKIMUISTOISIN HETKESI?

Monista tilaisuuksista nousee heti mieleen yksi. Markus Selin kutsui minut puhumaan Vares-elokuvan (Pahan suudelma) ensi-illassa Turussa. Kuvittelin pitäväni pienen puheen pienessä elokuvateatterissa. Kävi ilmi, että ensi-ilta oli valtavassa jäähallissa yli 5 000 katsojalle. Tajusin sen vasta sillä hetkellä kun saavuin paikalle. Siinä tuli taas oppia suomalaisesta huumorintajusta!

ONKO SOLAR FILMS OLLUT TUOTTOISA YHTIÖ NORDISK FILMILLE?

Suoraan sanoen, en ole tehnyt siitä laskelmia. Voin kuitenkin sanoa nauttineemme lujasta yhteistyöstä Markus Selinin ja Jukka Helteen kanssa. Toivon sen myös jatkuvan tulevaisuudessa. Solar Films on tuottanut vahvoja elokuvia suurelle yleisölle. Olen hyvin tyytyväinen investointiimme.