saattokeikka2

Saattokeikka

Saattokeikka on moderni road movie, joka kertoo rajoja rikkovasta ystävyydestä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta.

Synopsis

Kamal Hussein on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin isä on puolestaan muuttanut jo vuosia sitten Nairobiin, minne Kamal haaveilee muuttavansa.

Vanha ja kiukkuinen Veikko tapaa sattumalta rappukäytävässä Kamalin. Veikko haluaa juhannukseksi mökille, Kamal isänsä luokse Nairobiin. Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvin autokyydistä mökille. Yhteinen matka alkaa heti.

Kamalilla on mukana rahat ja passi Nairobin matkaa varten, mutta ensin Veikko on vietävä mökille. Matkan alussa toisiaan kyräilevät Kamal ja Veikko tutustuvat vähitellen ja huomaavat yllättäviä yhtäläisyyksiä toisissaan. Kamal päätyy selvittämään Veikon ja hänen poikansa välirikkoa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan myös omaa perhettään ja päättämään, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Saattokeikka on ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos, jonka naispääosasta Anu Sinisalo sai Jussi-palkinnon. Elokuvan merkittävissä rooleissa esiintyvät myös Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola.

ROOLEISSA
Heikki Nousiainen
Noah Kin
Mikko Nousiainen
Saga Sarkola
Iikka Forss

saattokeikka250px

ENSI-ILTA
10.3.2017

OHJAUS
Samuli Valkama

TUOTTAJAT
Jukka Helle, Rimbo Salomaa ja Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Khadar Ahmed ja Samuli Valkama

ALKUPERÄISTARINA
Khadar Ahmed

KUVAUS
Anssi Leino F.S.C.

LAVASTUS
Antti Nikkinen

PUKUSUUNNITTELU
Ninna Päiväläinen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Anu Rokkanen

ÄÄNISUUNNITTELU
Micke Nyström

MUSIIKKI
Pessi Levanto

LEIKKAUS
Mikko Sippola

LEVITYS
Nordisk Film