Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Ensi-ilta 9. lokakuuta 2020!

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa. Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos! Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.

ROOLEISSA mm.
SILMU STÅHLBERG
LUMI KALLIO
YLERMI RAJAMAA
JENNI KOKANDER
MINKA KUUSTONEN
KRISTIINA HALTTU
MIKA NUOJUA
EERO RITALA
PIRJO LONKA
CARL-KRISTIAN RUNDMAN


Kirjailijoiden sana – Sinikka ja Tiina Nopola:
Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Kahdeksas Räppääjä-elokuva perustuu romaaniimme Risto Räppääjä ja väärä Vincent (2017). Se on sekä trillerikomedia että taidesnobismin parodia. Riston täti Rauha saa päähänsä, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Taideväärentäjät hyörivät lähistöllä, mutta Rauha uskoo päässeensä ”oikeiden” taidepiirien tuntumaan.
Kun Riston taide saa yllättäviä ihailijoita, Riston paras kaveri Nelli ja alakerran naapuri Lennart Lindberg alkavat epäillä huijausta. Nelli ja Lennart päätyvät salapoliiseiksi, samoin kuin taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen.
Elvi-täti tempautuu mukaan Rauhan kuvitelmaan Ristosta maalarinerona. Elvi unohtaa kerrankin pakastamisen: ”Kiasma, Moma ja Kukkenhaim, minä taidehurmion sain!”
Oli hauska lähteä taas elokuvan tekoon tuttujen yhteistyökumppanien kanssa. Tämä on jo viides Räppääjä-elokuva, johon Iiro Rantala on säveltänyt musiikin, ja jonka Rimbo Salomaa on tuottanut. Kun kuulimme, että Maria Sid ohjaisi elokuvan, huusimme: ”Jes!”

rr_vaaravincent_posterfinal_medium

ENSI-ILTA
9.10.2020

KESTO
86 min

IKÄRAJA
S

OHJAUS
Maria Sid

TUOTTAJAT
Rimbo Salomaa, Jukka Helle, Markus Selin

TUOTTAJAT
Sinikka Nopola, Tiina Nopola / Ricky Rapper Oy

KÄSIKIRJOITUS
Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Josefina Rautiainen, Maria Sid

KUVAUS
Robert Nordström F.S.C.

LAVASTUS
Heather Loeffler

PUKUSUUNNITTELU
Anna Vilppunen, Heli Valtonen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Anu Rokkanen

ÄÄNISUUNNITTELU
Kirka Sainio

MUSIIKKI
Iiro Rantala

LEIKKAUS
Joona Louhivuori F.C.E.

TV-OIKEUDET
Nelonen

LEVITYS
Nordisk Film