vares_sheriffi_kansi

Vares – Sheriffi

Antti Reinin tähdittämä VARES – SHERIFFI ensi-iltaan 7.1.2015.

Synopsis

Jussi Vares löytää kaksi ruumista Turun laitamilta: naisen, jota on ammuttu päähän, ja miehen, jonka keho on täynnä riimuja muistuttavia viiltoja, jotka viittaavat siihen, että murha olisi ollut osa hämärää rituaalia. Vuotta myöhemmin Vares palkataan tutkimaan näitä henkirikoksia. Johtolangat vievät Varesta kohti Turun alamaailmaa hallitsevaa näkymätöntä kummisetää, Sheriffiä. Sheriffi on mies, jota kukaan ei tunne ja josta ei puhuta. Vares ajautuu vaarallisen lähelle “Raatia”, alamaailman salaista herrakerhoa, jonka jäsenille ihmishenki on halpa hyödyke. Penkoessaan tapausta Vares pääsee liian lähelle totuutta.

Ohjaaja Hannu Salonen
Hannu Salonen on syntynyt Suomessa 1972. Hän on luonut mittavan kansainvälisen uran ja ohjannut kaikkiaan 26 pitkää elokuvaa, joista suurin osa on trillereitä ja draamoja. Salonen aloitti elokuva-uransa nuoruudessaan keräämällä ympärilleen joukon elokuvahulluja, joiden kanssa hän teki useita harrastelijatuotantoja. Vietettyään vuoden USA:ssa 80-luvun lopulla ja päästyään ylioppilaaksi Kallion lukiosta, Salonen pääsi opiskelemaan elokuvaohjaamista Berliinin Elokuva-Akatemiaan. Hänen diplomityönsä ja ensimmäinen kokoillan elokuvansa Downhill City voitti muun muassa Parhaan Eurooppalaisen Ensielokuvan -palkinnon Ranskassa.

Salonen keskittyy taiteellisessa työskentelyssään pitkiin elokuviin ja onkin työskennellyt viime vuodet kansainvälisten produktioiden parissa eri puolilla maailmaa. Lisäksi hän on ohjannut useita lyhyempiä, 45-minuuttisia ja 60-minuuttisia elokuvia sekä muutamia sarjoja. Hän on ohjannut mm. Crossing Lines -sarjaa, jonka yhtä pääosaa näyttelee Donald Sutherland. Suomessa Saloselta on nähty muutamia Kriminalistin jaksoja sekä Rikospaikalla-elokuvat Borowskin tango ja Varastettu vauva. Myös Itämeren Hiddensee-saarelle sijoittuva pakolaisdraama Toivon häivä (Spur der Hoffnung) on nähty Suomessa.

Salosen seuraava pitkä elokuva, Solar Filmsin tuottama Vares – Sheriffi, tulee ensi-iltaan 7.1.2015. Kahden lapsen isä asuu perheineen Bodenseellä Etelä-Saksassa.

”Sheriffin maailmaa pitää koossa pimeiden voimien näkymätön hämähäkinlanka. Jussi Vares uskaltautuu syvälle tämän seitin pauloihin ja aiheuttaa kohtalokkaan ketjureaktion, jonka lopussa mikään ei ole niin kuin ennen.”

ROOLEISSA mm.
Antti Reini
Jukka Puotila
Jukka-Pekka Palo
Jasper Pääkkönen
Karoliina Blackburn
Jarmo Perälä
Konsta Mäkelä
Miska Kaukonen
Robert Enckell
Ilkka Heiskanen
Hannele Laaksonen
Mikko Kouki
Mika Kujala
Eppu Salminen
Matti Onnismaa

vares250px

ENSI-ILTA
7.1.2015

OHJAUS
Hannu Salonen

TUOTTAJA
Markus Selin, Jukka Helle

KÄSIKIRJOITUS
Hannu Salonen, Mika Karttunen

ALKUPERÄISTEOS
Reijo Mäki

KUVAUS
Pini Hellstedt F.S.C.

LAVASTUS
Antti Nikkinen

PUKUSUUNNITTELU
Tiina Wilén

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Mari Vaalasranta

ÄÄNISUUNNITTELU
Peter Nordström

MUSIIKKI
Michael Klaukien, Andreas Lonardoni

Kesto
90 min