kesakaverit_kansi

Kesäkaverit

Ihmissuhteet ja skumppa kuohuvat kesä-Hangossa.

Mitä tapahtuu, kun lähtökohdiltaan täysin erilaiset kaverukset päätyvät Hankoon kesätöihin? Luvassa on kesäisiä juhlia, rakkautta, ristiriitoja, tunnemyrskyjä, pettymyksiä ja henkistä kasvua. Ystävyyssuhteet syvenevät, oikea opitaan erottamaan väärästä ja aikuistutaan hieman. Kyseessä on kesäinen kuvaus 25-vuotiaista päätösten kynnyksellä, kun tulevaisuus pelottaa ja tekisi mieli pitää vain hauskaa.

Synopsis

Vuosia ulkomailla tarjoilijana työskennellyt Iiris, 25, palaa Suomeen kesäksi, koska hänen paras ystävänsä, Karoliina, 25, on hankkinut kummallekin kesätyön kahvilasta Hangosta. Tarkoituksena on viettää vielä yksi huoleton kesä parhaan kaverin kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä siitä, että kesätyön täytyisi “viedä johonkin” tai näyttää hyvältä cv:ssä. Kun tytöt ystävystyvät vähän omalaatuisen työkaverinsa, Eevan, 25, kanssa ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilaan, alkavat puitteet täydelliselle kesälle olla kunnossa.

Iiriksen aikuistumiskriisi ja suunnan hakeminen, Karoliinan hullaantuminen varattuun mieheen, ja Eevan takkuavat yritykset lukea taas yksiin pääsykokeisiin kuitenkin vaikeuttavat täydellisen huolettomuuden ylläpitämistä. Iiristä ahdistaa paluu Espanjaan, mutta jos hän jäisi syksyllä Suomeen, hänen täytyisi keksiä, mitä haluaisi elämällään tehdä. Aivan liian ihanan Jussin, 25, tapaaminen ei helpota yhtään panikoitumista syksyn suhteen. Kaiken lisäksi isosisko, Hertta, on mennyt petturimaisesti hankkimaan lapsen. Tuntuu, että kaikki muut paitsi Iiris menevät elämässään eteenpäin. Viittä vaille tuplamaisteri, Karoliina, taas on ensimmäistä kertaa elämässään kiusauksessa toimia tietoisesti moraalisesti väärin. Oppimisvaikeuksiensa kanssa kamppaileva Eeva on alkanut epäillä olevansa vähän tyhmä.

Kaikki kolme naista joutuvat kesän aikana hyväksymään vaikeitakin asioita itsestään ja elämästään, eikä näiden asioiden myöntäminen läheiselle ystävällekään ole helppoa. Onneksi kesä on kuuma, ihan vielä ei sentään olla kolmekymppisiä ja vieressä ovat taistelutoverit, jotka seisovat rinnalla loppuun asti. Kesäkaverit on elokuva aikuistumisesta, ystävyydestä ja vastoinkäymisineenkin “ehkä parhaasta kesästä ikinä”.

ROOLEISSA mm.
Iiris – ANNA PAAVILAINEN
Karoliina – IINA KUUSTONEN
Eeva – MINKA KUUSTONEN
Jussi – LAURI TILKANEN
Tommy – SAMPO SARKOLA
Hertta – PIHLA VIITALA
Olli – EERO RITALA
Liisa – MILKA AHLROTH
Linda – MATLEENA KUUSNIEMI
Akseli – AKU HIRVINIEMI

kesakaverit_juliste_pieni

ENSI-ILTA
1.8.2014

OHJAUS
Inari Niemi

VASTAAVAT TUOTTAJAT
Jukka Helle, Markus Selin

TUOTTAJAT
Jesse Fryckman, Oskari Huttu

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ
Jonna Enroth

KÄSIKIRJOITUS
Juuli Niemi

KUVAUS
Daniel Lindholm

LAVASTUS
Heini Erving

PUKUSUUNNITTELU
Susanna Moilanen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Hanna Minkkinen

ÄÄNISUUNNITTELU
Mikko Mäkelä

MUSIIKKI
Joel Melasniemi

LEIKKAUS
Hanna Kuirinlahti

TUOTANTO
Solar Films Inc. Oy