luokkakokous_kansi

Luokkakokous

Kaikkien aikojen reissu!

Luokkakokous perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan (2011) ja se kuvattiin heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa.

Synopsis

Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen yläasteensa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.

Toimittaja Niklas on mies, joka ei oikein uskalla elää. Maailma ympärillä ei ole enää vuosiin tuntunut omalta. Se on ajanut tämän miehen ohi. Tai tarkemmin päältä. Onko tuleva elämä pelkkää luopumista?

Laulaja Tuomas on puolestaan saavuttanut elämässään kaiken sen, minkä tavoitteikseen asetti. Hän uskoo siten omiin kykyihinsä tuuria enemmän. Koko maailma tuntuu syövän hänen kädestään.

Duunari Antille on olemassa kaksi aikaa: ennen ja jälkeen avioeron. Hän ei uskonut voivansa saavuttaa mitään lukiorakkauttaan Hannea korkeampaa, joten eron jälkeen käteen ei ole jäänyt kuin tyhjyys. Mutta tyhjyyskin voi olla huikea katalysaattori, kuten Antti saa pian huomata. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Ohjaajasta
Ohjaaja Taneli Mustosen palkittu esikoiselokuva Ella ja kaverit (2012) oli arvostelu- ja yleisömenestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lukuisilla elokuvafestivaaleilla maailmaa kiertänyt koko perheen elokuva sai laajan teatterilevityksen viime jouluna myös Saksassa. Aalto-yliopiston elokuvataiteen osastolta ohjaajaksi valmistunut Mustonen on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

Ohjaajan sana
On matkoja ja sitten on reissuja. Luokkakokous oli ehdottomasti ainutkertaisuudessaan enemmän tätä jälkimmäistä, vaikkakin pitkä taival oli jo kuljettukin käsikirjoituksen kanssa ennen kuin kohtasin elokuvan tähtikolmikon: Akun, Samin ja Jaajon. He puhalsivat elokuvamme henkiin, antoivat sille kukin omat lahjakkuutensa, oppinsa komediasta – ja ennen kaikkea itsensä. Joka päivä, aina harjoituksista itse kuvauksiin, sain todistaa tätä yhä uudelleen. Minä ja ryhmäni yritimme parhaamme mukaan tallentaa tätä. Samalla saimme todistaa myös työtoveruuden muuttumisen ystävyydeksi. Uskon, että se näkyy ja tuntuu lopputuloksessa.

Taneli Mustonen
ohjaaja

Musiikkivideot
Luokkakokous-elokuvassa kuullaan mm. Arttu Wiskarin ja JVG:n musiikkia. Kappaleiden ”Kun me diskossa suudeltiin” ja ”Mauton jasso” musiikkivideot ovat vahvasti Luokkakokous-henkisiä.

PÄÄROOLEISSA

Aku Hirviniemi
Näyttelijä, joka ottaa haltuun roolin kuin roolin. Hirviniemi on viihdyttänyt tv-ohjelmissa suurta yleisöä huumorilla väritetyillä hahmoillaan, joita ei hevin unohdeta. Viimeisin elokuvarooli häneltä nähdään elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto.

Jaajo Linnonmaa
Radiopersoona, joka ei varo sanojaan. Miehellä on roisit puheet ja hulttion olemus. Kaiken tämän takaa paljastuu nero, joka on kahminut Vuoden radiojuontajan tittelin jo neljästi. Linnonmaan seikkailut ovat vieneet hänet aikaisemminkin elokuvamaailmaan – hän on ideoinut elokuvan Hymypoika (2003).

Sami Hedberg
Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva ”kokovartalomies” antaa yleisölleen hersyvät naurut. Kohta 10 vuotta keikkaillut mies tuntee Suomen konserttisalit läpikotaisin. TV-koomikko, juontaja, käsikirjoittaja, ohjaaja, radiojuontaja, tapahtumatuottaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja rohkenee ottaa haltuun nyt vielä elokuvaroolinkin!

MUISSA ROOLEISSA
Niina Lahtinen
Helena Vierikko
Lotta Kaihua
Lauri Tilkanen
Inka Kallén
Taneli Mäkelä
Pirkka-Pekka Petelius
Maria Sid
Satu Silvo
Santtu Karvonen
Anna-Maija Tuokko
Jenni Kokander

luokkakokous250px

ENSI-ILTA
25.2.2015

OHJAUS
Taneli Mustonen

TUOTTAJA
Jesse Fryckman, Oskari Huttu

VASTAAVAT TUOTTAJAT
Markus Selin, Jukka Helle

ALKUPERÄISKÄSIKIRJOITUS
Claudia Boderke, Lars Mering

SOVITETTU KÄSIKIRJOITUS
Taneli Mustonen

KUVAUS
Daniel Lindholm F.S.C.

LAVASTUS
Otso Linnalaakso

PUKUSUUNNITTELU
Henna Saarivuori

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Saara Räisänen

ÄÄNISUUNNITTELU
Vesa Meriläinen

LEIKKAUS
Aleksi Raij