robin_kansi

Robin – The Movie

Tavallinen poika epätavallisessa tilanteessa. Robin – The Movie kertoo lahjakkaan teinitähden nopeasta noususta huikeaan suosioon. Maailmanensi-ilta ja Robinin jättikonsertti Hartwall Areenalla lauantaina 1. joulukuuta 2012 -ilta alkoi elokuvalla, jonka jälkeen yleisö sai nähdä Robin Supershown.Robin The Movie elokuvateattereissa 5. joulukuuta 2012.

Solar Filmsin tuottaman, 82-minuuttisen elokuvan ohjaaja on Inari Niemi ja tuottajat Oskari Huttu, Jukka Helle ja Markus Selin. Inari Niemi (s. 1978) on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia sekä ollut apulaisohjaajana isänsä Raimo O. Niemen ohjaamassa Roskisprinssissä.

Robin Packalenin (s. 24. elokuuta 1998) 13-vuotiaana esittämä ensisingle Frontside Ollie julkaistiin 16. tammikuuta ja se nousi vuorokaudessa iTunesin ladatuimmaksi kappaleeksi Suomessa. Loppu on historiaa, kuten tavataan sanoa.

Robin on elokuva tavallisesta koulupojasta täysin poikkeuksellisessa tilanteessa: pitkä elokuva, kirja, kaksi albumia, neljä singleä, neljä musiikkivideota ja kymmeniä villejä keikkoja saman vuoden aikana!

Miltä tuntuu päästä esiintymään tuhatpäisille fanijoukoille, jotka osaavat sanat jokaiseen biisiin? Miltä tuntuu, kun tytöt kiljuvat omaa nimeä? Voiko räpsyviin kännykkäkameroihin ja nimikirjoitusten pyytäjiin tottua? Miltä tuntuu, kun saa tehdä sitä, mitä on aina halunnut tehdä?

Elokuvassa seurataan Robinin loppuunmyytyä kesäkiertuetta ja uuden levyn kiireistä tekoa, johon Robin on yhä enemmän ja enemmän alkanut osallistua itsekin. Biisien tekeminen on viime aikoina alkanut kiinnostaa Robinia ja muutenkin tuntuu, että kaikkea hienoa tapahtuu ja uusia haasteita on tiedossa.

Robin tutustuttaa katsojan hyvin huumorintajuiseen ja rohkeaan teinipoikaan.
Karismaattinen ja rento esiintyjä-Robin on tullut jo monille tutuksi, mutta kiinnostavinta Robin-ilmiössä on kai se, mitä tapahtuu esiintymis- tai haastattelutilanteiden ulkopuolella; millainen Robin on silloin, kun hän on tuttujen ympäröimänä, tarkkailijoilta piilossa. Elokuva näyttää miltä tuntuu olla se poika, jolle kaikki tämä tapahtuu.

”Vaikka kyse on ilmiöstä jonka kaltaista ei ole Suomessa aiemmin nähty, vielä kiinnostavampi aihe elokuvan tekijälle oli Robin itse. Dokumentissa seurataan vaihetta, jossa hän siirtyy nuoruuteen ja vaikuttaa omaan elämäänsä ja musiikkiinsa aivan uudella tavalla.”, elokuvan ohjaaja Inari Niemi toteaa.

Robin mukaan leffan tekeminen oli tosi siistiä: ”On se tietty vähän hassua olla elokuvan aiheena, varsinkin kun oon vielä näin nuori, mutta ei sitä tullut aina edes ajateltua että kuvataan elokuvaa kun kamerat pyörii keikoilla muutenkin mukana.”, toteaa Robin.

Robinin esikoisalbumi Koodi julkaistiin helmikuussa 2012 ja se myi päivässä triplaplatinaa. Kesäkuussa Robinista tuli kaikkien aikojen nuorin suomalainen artisti, joka ylitti 100 000 myydyn levyn maagisen rajan.

Universal Music julkaisee Robinin uuden albumin Chillaa perjantaina 5. lokakuuta. Samana päivänä alkaa myös Hartwall Areenan Robin-päivän lipunmyynti Lippupisteessä ja kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisee kirjan nimeltä Robinin huikea tarina.

ROOLEISSA ITSENÄÄN mm.
ROBIN PACKALEN
JIMI CONSTANTINE
NIKO KOIVUHOVI
MINNA KOIVISTO
KRIPPE
SAMUEL JOHANSSON

robin_mosaic_juliste_pieni

ENSI-ILTA
5.12.2012

OHJAUS
Inari Niemi

TUOTTAJA
Oskari Huttu, Jukka Helle, Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Inari Niemi, Oskari Sipola

PÄÄKUVAAJA
Joonas Pulkkanen

KUVAAJAT
Mika Packalen, Hannu Sormunen

MARKKINOINTITUOTTAJAT
Marko Kämäräinen, Jussi Lepistö

EXECUTIVE-TUOTTAJA
Jesse Fryckman

ÄÄNISUUNNITTELU
Juha Hakanen

LEIKKAUS
Oskari Sipola

LEVITYS
Oy Nordisk Film Ab

Kesto 82 minuuttia, sallittu kaikenikäisille

Management Hannu Sormunen / Aspen Music Oy