hevisaurus_kansi

Hevisaurus-elokuva

Hevisaurus-elokuva saa ensi-iltansa marraskuussa 2015.

Koko perheen seikkailuelokuvan on käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen. Hänen lisäkseen käsikirjoitustyöryhmässä ovat olleet mukana Antero Arjatsalo ja Heikki Salo. Elokuvan ohjaa Pekka Karjalainen ja tuottaa Nina Laurio. Elokuvan vastaavat tuottajat ovat Markus Selin ja Jukka Helle.

Hevisaurus-elokuva perustuu Sony Music Entertainment Finland Oy:n Hevisaurus-brändiin ja tunnettuihin dinosaurushahmoihin, jotka soittavat suosittua ja mieleenpainuvaa musiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Hevisaurus on osittain animoitu live action -elokuva, jossa dinosaurushahmojen ilmeet animoidaan eläviksi.

Synopsis

Hevisaurus-elokuva on koko perheen seikkailuelokuva, jossa 10-vuotiaat Toni ja Suvi pelastavat oudot, hassut, muinaisia dinosauruksia muistuttavat olennot ahneen liikemiehen, Maximin, kynsistä. Hevisauruksiksi itseään kutsuvat olennot rakastavat ennen kaikkea syömistä ja railakasta rockmusiikkia. Pelastusoperaatio on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Lapset eivät ole parhaita kavereita keskenään ja kaikesta syntyy erimielisyyksiä. Hevisaurukset tutustuvat ensimmäistä kertaa ihmisten maailmaan ja tapoihin eikä yhteentörmäyksiltä voida välttyä. Hevisaurukset järjestävät itsensä ja lapset toistuvasti kiipeliin eikä asiaa helpota heidän takaa-ajajansa Maxim. Lopulta lapset löytävät yhteisen sävelen ja Hevisaurukset rohkaistuvat ottamaan oman paikkansa, ja yhteispelillä he saavat Maximin maistamaan omaa lääkettään. Lapset ystävystyvät paitsi toistensa, myös Hevisaurusten kanssa ja oppivat arvostamaan erilaisuutta ja jokaisen erityislaatuisia ominaisuuksia – yli evoluution rajojen.

Hevisaurus
Viiden dinosauruksen muodostama lasten suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs lastenheviyhtye on julkaissut kuusi albumia, joista uusin Vihreä vallankumous julkaistiin syksyllä 2013. Hevisaurus on palkittu parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 170 000 kappaletta pelkästään Suomessa. Hevisaurus on herättänyt paljon huomiota myös Suomen ulkopuolella ja mm. Argentiinassa on jo julkaistu kaksi albumia espanjaksi varsin menestyksekkäästi; Heavysaurios sai elokuussa 2013 palkinnon vuoden parhaasta lasten levystä Gardel Music Awardsissa. Hevisaurus julkaisee uransa ensimmäisen kokoelman Jurahevin ikivihreät 24.10.2014.

ROOLEISSA mm.
Toni – MILO SNELLMAN
Suvi – SALLI SIIVONEN
Iivari – KARI HIETALAHTI
Maxim – TANELI MÄKELÄ
Noita – EIJA VILPAS
Mökö – TIMO KAHILAINEN
Lökö – JAN NYQUIST
Tonin isä – HEIKKI HELA
Tonin äiti – KAISA HELA (MATTILA)
Suvin isä – TONI WAHLSTRÖM
Suvin äiti – SANNA STELLAN

HEVISAURUS-yhtye
Herra Hevisaurus
Milli Pilli
Muffi Puffi
Komppi Momppi
Riffi Raffi

hevisaurus250px

ENSI-ILTA
27.11.2015

OHJAUS
Pekka Karjalainen

TUOTTAJA
Nina Laurio

VASTAAVAT TUOTTAJAT
Jukka Helle, Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Veli-Pekka Hänninen, Antero Arjatsalo, Heikki Salo

KUVAUS
Konsta Sohlberg F.S.C.

LAVASTUS
Markus R. Packalén

PUKUSUUNNITTELU
Henna-Riikka Taskinen

HEVISAURUSTEN PUVUT
Outi Höylä, Tomppa Kekäläinen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Jonna Salonen

ÄÄNISUUNNITTELU
Pekka Karjalainen

MUSIIKKI
Pasi Heikkilä, Nino Laurenne

LEIKKAUS
Kimmo Taavila

ANIMAATIOTYÖT
Talvi Digital

TV-OIKEUDET
YLE

väri – DCP – kesto 85 min