PRACTICAL JOKES

”Jos on oikein hyvä källi, kaiken tuotannollisen työn saa lopettaa saman tien – kunnes pila on tehty”

nyttkuva-2017-04-25-kello-15.49.50

Edelläoleva lause on sanatarkka sitaatti. Ja lauseen isä on – yllätys, yllätys – Markus. Ja kyllä niitä jekkuja tehtiinkin. All star -ketju tässä lajissa on taatusti Masi itse keskushyökkääjänä ja laidoilla nuoremman polven edustajat Jasper ja Iiro. Näiden veljien tekosia on muisteltu toisaalla tässä kirjassa. Klassiset tekstiviestit ja soitonsiirrot jo mainittu.

Muita historiaan jääneitä vakiotemppuja olivat ainakin seuraavat:

KASVOMAALAUS suoritettiin liikaa alkoholia nauttineille, kirjailemalla spriitussilla kasvoihin erilaisia kuvia ja sanoja, pääsääntöisesti alatyylisiä. Turva-alueena oma vuode ja oma istumapaikka lentokoneessa, muissa paikoissa kohde oli vapaata riistaa.

MUUMIO. ”Kurkunleikkaajien saari” -elokuvasta lahjaksi saatu rekvisiittanukke, hyvin pelottavan näköinen. Kaatui joko Masin vaatekaapista oven avaajan kasvoille tai asetettiin nukkuvan/sammuneen viereen ko. henkilön leposijalle.

KIKKAKÄSSÄRI, jonka kohteena maestro itse (jolla oli pitkillä lentomatkoilla tapana lukea käsikirjoituksia tai ainakin kuljettaa niitä mukanaan). Kepposen tekijänä allekirjoittanut ja Antti J. Jokinen. Valmistustapa: käsikirjoitus, jossa joka toinen sivu aivan väärästä kässäristä tai tyhjä. Lopputulos: kiinni jäätiin, sanomista tuli.

SUPERGLUE, joka kodin hyödyllinen tarveaine, jolla on kätevää liimailla mm. tupakantumppeja sammuneen henkilön rintakarvoihin. Taina Saikkosen bravuuri, kohteena ainakin pari kertaa Aleksi Mäkelä.

KAKSOISOLENTO alkoi täysin vahingossa, kun valokuvaajat sekoittivat useasti Masin hänen hyvään ystäväänsä Tepsuun (joka on melko samanoloinen). Practical joken yllämainitusta teki se, että emme koskaan tehneet elettäkään korjataksemme väärinkäsityksen. Tämän pilan kulminaatiopiste oli kerran lentokoneessa, kun kaksi “high society” -hahmoa jutteli muutaman tunnin Tepsulle henkeviä, luullen tietenkin puhuvansa pääkonsuli Selinille (Tepsu vain nyökkäili ja Masi hihitteli pari penkkiriviä taempana).

Ja kuten draama yleensä: tarina on parasta lopettaa “on a high note”. Jälleen kerran asialla mestari itse ja kohteena Karibian luksusristeilyn kaikki aurinkotuoleilla kirjoja lukeneet henkilöt. Mitä tapahtui? Lounastunnilla kaikki jättivät kirjansa divaaneilleen ruokailun ajaksi – jolloin kostaja Selin iski ja repi jokaisesta eepoksesta viimeisen sivun irti.

Mika Karttunen