akkilahto

Äkkilähtö

Kun rakkaus pettää, on aika ottaa äkkilähtö.

Synopsis

Äkkilähtö on toiminnallinen roadmovie lapsettoman uranaisen ja laiminlyödyn naapurin tytön matkasta kohti tytön mummolaa. Matka Helsingistä Kainuuseen tuo yhteen kolme vahvaa, eri sukupolvia edustavaa naista, jotka matkan aikana löytävät toisensa ja Kainuun korvessa ratkaisut ongelmiinsa.

Kun Helsingissä asuva kolmikymppinen kiinteistönvälittäjä Katri saa tietää miehensä Mikon eläneen kaksoiselämää virolaisen Sirlen kanssa, hän päättää kostaa ja ottaa matkaansa Mikon epämääräisillä keinoilla hankkiman pesämunan ja pakenee päämääränään unelmiensa kaukaiset ulkomaat.

Hänen huomaamattaan autoon on noussut myös naapurin laiminlyöty 8-vuotias tyttö Anna. Myös Anna on ottanut mukaansa jotakin, joka ei hänelle kuulu. Anna pitää huolen siitä, ettei Katri pääse eroon tytöstä ja Katrin täytyy pitkin hampain muuttaa suunnitelmia. Viedessään arvaamatonta lasta tämän mummon luo Kainuuseen, Katri joutuu reippaasti epämukavuusalueelleen. Matkantekoa mutkistavat entisestään takaa-ajoon lähteneet Mikko ja Annan rikollinen isäpuoli Tero, sekä vastentahtoisen viehättävä kirpputorin pitäjä Johannes ja Mikon uusi vaimoke Sirle.

Vaikka matka ei mene ollenkaan kuten oli suunniteltu, Katri ja Anna löytävät sen kuluessa jotakin, jota eivät tienneet tarvitsevansa vasta kun olivat miltei menettämässä sen: toisensa.

ROOLEISSA mm.
Katri – LOTTA KAIHUA
Johannes – JUSSI VATANEN
Tero – VILLE TIIHONEN
Mikko – ANTTI HOLMA
Anna 8v. – EEDIT PATRAKKA
Mummo – MARJA PACKALÉN

akkilahto250px

ENSI-ILTA
26.2.2016

OHJAUS
Tiina Lymi

TUOTTAJA
Nina Laurio

VASTAAVAT TUOTTAJAT
Jukka Helle, Markus Selin

KÄSIKIRJOITUS
Nina Laurio, Tiina Lymi

KUVAUS
Hena Blomberg

LAVASTUS
Otso Linnalaakso

PUKUSUUNNITTELU
Riitta Röpelinen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Pia Mikkonen

ÄÄNISUUNNITTELU
Karri Niinivaara

LEIKKAUS
Ilkka Hesse

TV-OIKEUDET
MTV3

väri – DCP – kesto 98 min