vares_huhtikuun_tytot_kansi

Vares – Huhtikuun tytöt

Huhtikuu on kuukausista julmin. Toimittaja Ruuhio palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen tekemään lehtijuttua viisitoista vuotta vanhasta arvoituksesta.

Synopsis

Kolme nuorta opiskelijaneitosta on kadonnut Turussa peräjälkeen huhtikuussa viisitoista vuotta sitten. Toimittaja Ruuhio palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen tekemään lehtijuttua myyttiset mittasuhteet saaneesta arvoituksesta. Vares aikoo päästää itsensä helpolla, mutta vähitellen tapaus kuitenkin vie mennessään. Aino Aaltonen, Teresa Sundin ja Kikka Valasranta muuttuvat vanhoista valokuvista todellisiksi henkilöiksi ja suorastaan vaativat jutun ratkaisemista.

Kylmä tappaja palaa kostamaan

Turku osoittautuu perin vaaralliseksi. Maailmanmatkaaja Tristan Leopoldo da Cunha saapuu takaisin kotikaupunkiinsa. Hän on liikkeellä kostoaikein ja on valmis raivaamaan tieltään kenet tahansa tehdäkseen tilit selviksi menneisyytensä kanssa. Tristan tappaa kylmäverisesti edetäkseen suunnitelmassaan. Vareksellakin on kostaja kimpussa. Hylätty entinen naisystävä on palkannut kaksi pikkurikollista antamaan Varekselle opetuksen. Gianfranco ja Karvanoppa eivät onneksi ole lähimainkaan yhtä vaarallisia kun Tristan, ja tuttavansa Kyypakkauksen avustuksella Vares jopa ystävystyy sympaattisten kelmien kanssa.

Sirkku löytyy erotomaanien kokouksesta

Hyvää tarkoittavia ystäviä riittää myös kantakapakka Apteekissa. Luusalmi ja Alanen raahaavat Vareksen erotomaanien kokoukseen, kuvitellen löytävänsä sieltä helppoa petiseuraa. Vares tapaakin tilaisuudessa kiinnostavan Sirkun, joka työskentelee tunnetun kansanedustajan Anne Airismaan poliittisena avustajana. Sirkun ja Vareksen välille syntyy kissa-hiiri-leikki, jossa Vareksen makuuhuone on vauhdikas välietappi.

Jeesus-kissa auttaa tutkimuksissa

Parhaan ystävän Vares saa kissasta, jonka hän ristii naapurinsa Gunnarin avustuksella Jeesukseksi. Tutkimukset edistyvät ja Vares kerää tiedonjyviä sieltä täältä. Monenmoisia kytköksiä tulee ilmi, ja monet niistä linkittyvät yritysjohtaja Kurt Mettoon. Asiat alkavat ratketa kun Jeesus karkaa rappuun ja piiloutuu Gunnarin vinttikomeroon.

Siitä alkaa huikea kilpajuoksu, jossa ruumiita syntyy sitä mukaa kun palapelin osaset asettuvat paikoilleen – vai asettuvatko?

VAKIOROOLIT KAIKISSA VARES-ELOKUVISSA
Jussi Vares – ANTTI REINI
Anna Huttunen – MARIA JÄRVENHELMI
Komisario Hautavainio – ILKKA HEISKANEN
Kyypakkaus – JASPER PÄÄKKÖNEN
Juhani Luusalmi – EPPU SALMINEN
Pastori Alanen – MATTI ONNISMAA
Toimittaja Ruuhio – MIKKO LEPPILAMPI

KESKEISET VIERAILUROOLIT HUHTIKUUN TYTÖISSÄ
Tristan da Cunha – TAISTO OKSANEN
Gunnar – ISMO KALLIO
Sirkku Aaltonen – RIITTA VIIPERI
Anne Airismaa – MARJAANA MAIJALA
Kurt Metto – MIKKO REITALA
Karvanoppa – TUOMAS UUSITALO
Gianfranco – DAVIDE GIOVANZANA
Linnea / Teresa – MIIA LINDSTRÖM
Lissu – SUSA SAUKKO

vares_huhtikuun_tytot_juliste_pieni

ENSI-ILTA
20.4.2011

OHJAUS
Lauri Törhönen

TUOTTAJA
Markus Selin, Jukka Helle

KÄSIKIRJOITUS
Katariina Souri

KUVAUS
Jari Mutikainen F.S.C.

LAVASTUS
Antti Nikkinen

PUVUSTUS
Janne Karjalainen

MASKEERAUSSUUNNITTELU
Hannele Herttua

ÄÄNI
Panu Riikonen

MUSIIKKI
DJ Slow, Samuli Laiho

LEIKKAUS
Kimmo Kohtamäki

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ
Sirkka Rautiainen

ESITTÄVÄ TV-KANAVA
MTV3