Hannu Salonen ohjaa uuden Vares-elokuvan, Antti Reini jatkaa pääosassa

Uusi Vares, Sheriffi, kuvataan kesällä 2014. Pääosassa jatkaa Antti Reini.

Hannu Salonen

Hannu Salonen, 41, ohjaa kesällä 2014 Turussa kuvattavan Vares-elokuvan, Sheriffin, joka pohjautuu Reijo Mäen samannimiseen kirjaan. Sheriffi on yhdeksäs Vares-elokuva. Sheriffi saa ensi-iltansa tammikuussa 2015.
Tähän mennessä elokuvat on tehty kirjoista Keltainen leski, Jäätynyt enkeli, Pahan suudelma, Huhtikuun tytöt, Sukkanauhakäärme, Kaidan tien kulkijat, Uhkapelimerkki ja Pimeyden tango. Niiden ohjaajat ovat olleet Aleksi Mäkelä, Anders Engström ja Lauri Törhönen.
Hannu Salonen syntyi Porissa vuonna 1972, ja kasvoi Vantaalla. Hän valmistui Kallion lukiosta ja aloitti opintonsa Berliinin Elokuva-Akatemiassa vuonna 1993, koulun kaikkien aikojen nuorimpana oppilaana. Akatemian opintonsa hän päätti suomalaisella osatuotannolla Downhill City, joka voitti Ranskassa parhaan eurooppalaisen esikoiselokuvan palkinnon. Yhteensä Salonen on tehnyt 25 pitkää tv-elokuvaa, joista suurin osa trillereitä ja draamoja. Tämän lisäksi Salonen on ohjannut kansainvälisiä sarjoja, kuten Ferdinand von Schirachin Rikoksia sekä Crossing Lines, jonka pääosaa näyttelee Donald Sutherland. Salosen viimeisin elokuva Die Hebamme (Kätilö) on historiallinen trilleri, joka sijoittuu 1700-luvulle. Kansainvälisellä rahoituksella tuotettu Event-elokuva oli ensi-illassaan tv-yhtiön (Pro7Sat.1) suurin menestys viiteen vuoteen ja johtaa Amazonin DVD-myyntilukuja tv-elokuvien sarjassa. Ensimmäisen suomalaisen elokuvansa Salonen ohjaa Solar Filmsille. Salonen asuu perheineen Etelä-Saksassa.

Aiheeseen liittyvää