Koko Suomi pahoittaa mielensä 5.9.2014

Dome Karukosken elokuvan Mielensäpahoittaja päärooleissa näyttelevät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuvan teaser ja synopsis on julkaistu.

Dome Karukosken elokuva Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle, ja sen levittää Nordisk Film.

Mielensäpahoittaja-elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Koskettava tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-romaaneihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä.

Ohjaaja Dome Karukoski kertoo elokuvasta seuraavaa: ”Isäni täytti juuri 80 vuotta. Hän on mielestään aina oikeassa ja pahoittaa mielensä jokaisesta nykyajan lisälaitteesta sekä siitä, jos hän ei näe uutisia. Eniten hänen mieltään pahoittaa, koska hänen ikäpolvestaan ei tehdä elokuvia. Suomessa hänen ikäluokkansa on rakentanut tämän maan. Halusin tehdä heistä ja heidän tunteistaan jotain kaunista. Mielensäpahoittaja on tuon ikäpolven mammutti ja suuri sankari. Niin minunkin.”

Dome Karukoski on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja menestyneimmistä elokuvaohjaajista. Kaikki hänen kokoillan elokuvansa on palkittu ulkomailla ja ne ovat olleet Suomessa yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Elokuva-alan merkittävin julkaisu Variety nosti Karukosken viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena maailman kymmenen kiinnostavimman ohjaajan 10 Directors To Watch -listalle. Hän on ollut kaikista elokuvistaan ehdolla parhaan ohjaajan Jussi-palkintoon ja voittanut kyseisen palkinnon kahdesti.

Kirjailija Tuomas Kyrö on julkaissut romaaneja, lastenkirjoja, draamaa, kolumneja sekä pakinoita. Hänet on palkittu Kalevi Jäntin palkinnolla, Nuori Aleksis -palkinnolla sekä Kiitos kirjasta -mitalilla. Hän oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2005. Suomen Urheilumuseosäätiö valitsi hänen teoksensa Urheilukirja Vuoden Urheilukirjaksi vuonna 2011. Mielensäpahoittaja-äänikirjalle on myönnetty kultalevy.
Teaser, synopsis ja tuotantotiedot löytyvät elokuvan omalta välilehdeltä.

Huom. Uutinen päivitetty ensi-iltapäivämäärän osalta 23.5.2014.

Aiheeseen liittyvää