Antti Reinin tähdittämä VARES – SHERIFFI ensi-iltaan 7.1.2015

Parhaillaan Turussa kuvattavassa elokuvassa mukana myös Jukka Puotila, Jukka-Pekka Palo, Karoliina Blackburn ja Jasper Pääkkönen.

Antti Reinin tähdittämä elokuva Vares – Sheriffi tulee ensi-iltaan 7.1.2015. Paraikaa Turussa kuvattavaa yhdeksättä Vares-elokuvaa tähdittää jälleen nimekäs näyttelijäkaarti. Antti Reini näyttelee itseoikeutetusti etsivä Vareksen pääroolin. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Jukka Puotila, Jukka-Pekka Palo, Jasper Pääkkönen sekä Karoliina Blackburn. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Vares – Sheriffi -elokuva perustuu Reijo Mäen samannimiseen kirjaan ja sen ohjaa Saksassa asuva suomalainen Hannu Salonen. Berliinin Elokuva-akatemiassa opiskellut Salonen, 41, on ohjannut kaikkiaan 25 pitkää tv-elokuvaa, joista suurin osa on trillereitä ja draamoja. Lisäksi hän on ohjannut kansainvälisiä sarjoja, kuten Crossing Lines, jossa pääosaa näyttelee Donald Sutherland. Viime vuodet hän on työskennellyt pääasiassa kansainvälisten produktioiden parissa eri puolilla maailmaa. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Mika Karttusen kanssa.

Salonen kertoo elokuvasta seuraavaa: ”Olen viettänyt elämästäni ulkomailla pidemmän aikaa kuin asuin Suomessa – kokonaiset 21 vuotta. Kohtalon ironiaa lienee, että päädyin isänmaahani tekemään sellaista elokuvaa omalla äidinkielelläni, jota ei kotimaassani Saksassa kuuna päivänä voisi tehdä. Reijo Mäen kieli poskella -huumori yhdistettynä tyyliteltyyn popcorn-leffaan voimakkailla trilleri-elementeillä varustettuna ei vain synny keski-eurooppalaisessa systeemissä, joka ei salli outoja, muodosta poikkeavia ja hullujakin sivupotkuja. Mutta kylähullujen Suomi on toisenlainen ja minä sen mukana. Loppupeleissä yleisö päättää, onko potkussa tarpeeksi voimaa, mutta ainakin täällä Turussa Vareksen kuvauksissa vallitseva energia on tarttuvaa.”

TIIVISTETYT TUOTANTOTIEDOT

Ensi-ilta 7.1.2015

Ohjaus
HANNU SALONEN

Käsikirjoitus
HANNU SALONEN, MIKA KARTTUNEN

ROOLEISSA
ANTTI REINI
JUKKA PUOTILA
JUKKA-PEKKA PALO
JASPER PÄÄKKÖNEN
KAROLIINA BLACKBURN
JARMO PERÄLÄ
KONSTA MÄKELÄ
MISKA KAUKONEN
ROBERT ENCKELL
ILKKA HEISKANEN
HANNELE LAAKSONEN
MIKKO KOUKI
MIKA KUJALA
EPPU SALMINEN
MATTI ONNISMAA

SYNOPSIS
Jussi Vares löytää kaksi ruumista Turun laitamilta: naisen, jota on ammuttu päähän, ja miehen, jonka keho on täynnä riimuja muistuttavia viiltoja, jotka viittaavat siihen, että murha olisi ollut osa hämärää rituaalia. Vuotta myöhemmin Vares palkataan tutkimaan näitä henkirikoksia. Johtolangat vievät Varesta kohti Turun alamaailmaa hallitsevaa näkymätöntä kummisetää, Sheriffiä. Sheriffi on mies, jota kukaan ei tunne ja josta ei puhuta. Vares ajautuu vaarallisen lähelle “Raatia”, alamaailman salaista herrakerhoa, jonka jäsenille ihmishenki on halpa hyödyke. Penkoessaan tapausta Vares pääsee liian lähelle totuutta.

Aiheeseen liittyvää