Kesäkaverit ylitti jo yli 20 000 katsojan rajan

Kotimainen Kesäkaverit-elokuva menestyy.

uusikk_0917403
Karoliina ja Eeva (Iina Kuustonen, Minka Kuustonen) © Solar Films

Iina Kuustosen, Minka Kuustosen ja Anna Paavilaisen tähdittämä draamakomedia Kesäkaverit sai ensi-iltansa viime perjantaina 1.8.2014. Elokuvaa esitettiin 93 valkokankaalla ja se veti viikonloppuna 16.817 katsojaa elokuvateattereihin. Ennakoineen Kesäkaverit-elokuvalla on avausviikonlopun jälkeen koossa jo 20.219 katsojaa.

“Hieno avaus”, iloitsee Katarina Nyman Nordisk Filmiltä. ”Olemme tavattoman tyytyväisiä, että yleisö on löytänyt näinkin sankoin joukoin hyvän kotimaisen kesäleffan – kesähelteiden ja lukuisien tapahtumien lomasta.” ”Loma-aikana käydään elokuvissa paljon myös arkena, joten odotamme viikonpäiviltä yhtäläisen hyvää yleisömenestystä. Ja yleisöpalaute on ollut todella innostunutta, elokuvasta on pidetty valtavasti. Se povaa tälle elokuvalle pitkää elinkaarta”, Nyman arvioi.

Parametran toteuttamassa ensi-iltatutkimuksessa viikonlopun yleisö arvotti elokuvan poikkeuksellisen korkealle: 90 % vastaajista piti elokuvaa hyvänä, erittäin hyvänä tai loistavana, mikä on reippaasti yli keskiarvon. Yleisöstä 90 % myös suosittelisi elokuvaa ystävilleen.

Raikas kesätarina on kertomus tyttöjen välisestä ystävyydestä, aikuistumisesta sekä suunnan etsimisestä elämälle. Elokuvan on ohjannut Inari Niemi, käsikirjoittanut Juuli Niemi ja tuottaneet Jesse Fryckman ja Oskari Huttu. Muissa rooleissa nähdään Lauri Tilkanen, Pihla Viitala, Sampo Sarkola, Eero Ritala, Milka Ahlroth, Matleena Kuusniemi ja Aku Hirviniemi. Elokuvan on tuottanut Solar Films ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvaa tukivat Suomen Elokuvasäätiö ja YLE. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Elisa, Pågen, Hartwall, Hangon Kaupunki, Universal Music, Lidl, NRJ ja BMW.

ELOKUVAN SYNOPSIS
Rusketu, päätä mitä teet syksyllä, älä rakastu
Vuosia ulkomailla tarjoilijana työskennellyt Iiris palaa Suomen Hankoon kesäksi, koska hänen paras kaverinsa Karoliina on hankkinut heille sieltä kesätyöt kahvilasta. Tytöt ystävystyvät omalaatuisen työkaverinsa, Eevan, kanssa, ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilalle. Suunnitelmissa on viettää huoleton kesä kavereiden kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä ja mieluiten ilman miehiä. Sellainen Tyttökesä.
Suunnitelmasta on kuitenkin yllättävän hankalaa pitää kiinni, kun tulevaisuus ahdistaa ja aikuisuus kaatuu muutenkin päälle. Kesän aikana Iiris, Karoliina ja Eeva joutuvat jokainen hyväksymään vaikeitakin asioita itsestään ja elämästään. Ja se miehetön kesäkin jää sitten kuitenkin pelkästään ideatasolle.
Onneksi on kuitenkin aurinko ja meri ja ranta ja vieressä ovat ystävät, jotka seisovat rinnalla loppuun asti. Kesäkaverit on elokuva ystävyydestä ja ”ehkä parhaasta kesästä ikinä”.

Aiheeseen liittyvää