Antti J. Jokisen Kätilö valittu Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan ja ehdokkaaksi Golden Goblet -palkintoon.

Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife. Festivaali järjestetään 13.-21.6.2015. Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, kuuluu ns. A-listattujen eli maailman arvostetuimpien elokuvafestivaalien joukkoon yhdessä mm. Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa. Se on myös Aasian suurin elokuvafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 18. kertaa. Kätilön ensi-ilta on 4.9.2015.

Kilpasarjaan haki tänä vuonna 2096 elokuvaa 108:sta maasta, mikä on festivaalin uusi ennätys. Näistä valittiin 15 elokuvaa pääkilpasarjaan.

Kätilö on ehdolla seuraavissa pääkilpasarjan kategorioissa:
– An award for BEST FEATURE FILM
– JURY GRAND PRIX
– An award for BEST DIRECTOR
– An award for BEST SCREENPLAY
– An award for BEST ACTRESS
– An award for BEST ACTOR
– An award for BEST CINEMATOGRAPHY
– An award for OUTSTANDING ARTISTIC ACHIEVEMENT in the categories artistic directing, costume, editing, make-up etc.

Antti kommentoi ehdokkuutta seuraavasti: ”Elokuvantekijällä on aika katteettomat ajatukset omasta hyvyydestään, siksi muiden arvostus mairittelee. Olen kuitenkin erityisen mielissäni, että Kätilön näyttelijät ja työryhmä saavat kunnioitusta osakseen. Elokuvaa on tehty maanisesti ja huolella lähes kolme vuotta. Erityistä iloa tuo myös se, että Suomen sotahistoria kiinnostaa niin universaalisti.”

Lisätietoja kategorioista löydät täältä http://bit.ly/1RpSPLd sekä ehdokkaista täältä http://bit.ly/1RpSpVa.

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa. Elokuvan ensi-ilta on 4.9.2015. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Aiheeseen liittyvää