Antti J. Jokisen Kätilö on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on ylittänyt merkittävän 100 000 katsojan rajapyykin.

Elokuva on saanut eilisiltaan mennessä kaikkiaan 103 295 katsojaa. Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan 4.9.2015 ja on näin ollen ylittänyt 100 000 katsojan rajan vajaassa kahdessa viikossa. Kätilö on kuudes kotimainen elokuva tänä vuonna, joka on saanut yli 100 000 katsojaa.

Elokuvan tuottaja Jukka Helle iloitsee hienosta kävijämäärästä: ”Kotimaiselle draamaelokuvalle ja draamaelokuvalle yleensäkin 100 000 katsojan saavuttaminen näin nopeasti on huippusaavutus. Olemme siitä todella iloisia!”

Ohessa uusi kohtauspätkä, jossa esiintyvät Krista Kosonen, Pirkka-Pekka Petelius ja Leea Klemola. Videon voi jakaa vapaasti eri medioissa.

https://www.youtube.com/watch?v=MiTTOzlkBqg

Kätilö on saanut myös ulkomaista menestystä. Elokuva kilpaili kesäkuussa arvostetun, A-listatun Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa, jossa Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Samaan arvostettujen elokuvafestivaalien sarjaan kuuluvat myös Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlat. Elokuva osallistui myös arvostetulle Montrealin kansainväliselle elokuvafestivaalille Focus on World Cinema -sarjassa. Ulkomaisilla festivaaleilla elokuvaa esitetään englanninkielisellä nimellä The Midwife.

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius.Muissa rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Aiheeseen liittyvää