Kätilö-elokuvan trailer ja juliste julkaistu

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius.

Katso täältä Antti J. Jokisen Kätilö-elokuvan trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=97gSwtbBI-w

Kaunis, Lapin sodan aikoihin sijoittuva rakkaustarina tulee ensi-iltaan 4.9.2015. Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius.

Trailer ja juliste ovat vapaita jaettavaksi eri medioissa.

Antti Jokinen kertoo elokuvasta seuraavaa: ”Halusin tehdä elokuvan, joka yhdistäisi Suomen koko Euroopan historiaan. Kätilö on rakkauselokuva, mutta se on myös historiallinen peilaus Suomen ja natsi-Saksan yhteistyöstä ennen Lapin sotaa. Nyt Cannesin jälkeen voin todeta, että aihe kiinnostaa myös ulkomaillakin.”

Kätilö-elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa, Liettuassa ja Etelä-Suomessa. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Antti J. Jokinen on ohjannut Sofi Oksasen Puhdistus-romaaniin perustuvan samannimisen elokuvan, joka valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Puhdistus oli eniten Jussi-palkintoja voittanut elokuva vuonna 2013. Jokinen on ohjannut lisäksi The Resident -elokuvan, jonka pääosaa tähdittää Hilary Swank. Hän on työskennellyt myös musiikkivideo-ohjaajana ja ohjannut lukuisia videoita useille maailmantähdille, kuten Celine Dionille, Anastacialle, Kornille, Kelly Clarksonille, Shania Twainille, Nightwishille, Lordille, Westlifelle ja Wyclef Jeanille.

SYNOPSIS
Kätilö on rakkauselokuva, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin. Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan. Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää. Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt. Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun. Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.

ELOKUVAN TIEDOT
Ohjaus
Antti J. Jokinen
Käsikirjoitus
Antti J. Jokinen ja Katja Kettu

Roolit
Helena – Krista Kosonen
Johannes – Lauri Tilkanen
Jouni – Pirkka-Pekka Petelius
Aune – Leea Klemola
Björne – Seppo Pääkkönen
Heta – Elina Knihtilä
Gödel – Tommi Korpela
Aleksei – Johannes Brotherus

Aiheeseen liittyvää