Kätilö esitetään Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin gaalanäytöksessä 16.6.2015

Juhlavaan punaisen maton tilaisuuteen osallistuvat Antti J. Jokisen lisäksi pääosanäyttelijät Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen sekä elokuvan tuottajat Markus Selin ja Jukka Helle.

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva esitetään Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin gaalanäytöksessä 16.6.2015.

Gaalanäytöksen lisäksi Kätilö esitetään festivaalilla muutamissa pienemmissä näytöksissä festivaalin aikana, joista ensimmäinen 13.6.2015 on elokuvan maailmanensi-ilta.

Kätilö kilpailee arvostetun festivaalin pääkilpasarjassa ja on siis ehdolla Golden Goblet -palkintoon. Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife. Festivaali järjestetään 13.-21.6.2015. Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, kuuluu ns. A-listattujen eli maailman arvostetuimpien elokuvafestivaalien joukkoon yhdessä mm. Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa. Se on myös Aasian suurin elokuvafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 18. kertaa. Kätilön ensi-ilta on 4.9.2015.

Kilpasarjaan haki tänä vuonna 2096 elokuvaa 108:sta maasta, mikä on festivaalin uusi ennätys. Näistä valittiin 15 elokuvaa pääkilpasarjaan.

Kätilö on ehdolla seuraavissa pääkilpasarjan kategorioissa:
– An award for BEST FEATURE FILM
– JURY GRAND PRIX
– An award for BEST DIRECTOR
– An award for BEST SCREENPLAY
– An award for BEST ACTRESS
– An award for BEST ACTOR
– An award for BEST CINEMATOGRAPHY
– An award for OUTSTANDING ARTISTIC ACHIEVEMENT in the categories artistic directing, costume, editing, make-up etc.

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa. Elokuvan ensi-ilta on 4.9.2015. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

LYHYT SYNOPSIS
Antti J. Jokisen ohjaama ja Katja Ketun palkittuun menestysromaaniin perustuva Kätilö on tosipohjainen kertomus Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Johannes Angelhurstille Helena on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Elokuva on väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan. Pääosissa mm. Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Tommi Korpela.

Aiheeseen liittyvää