Tiina Lymin Äkkilähtö-elokuva ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin

Tiina Lymin ohjaama Äkkilähtö-elokuva on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on saanut tähän mennessä 100 492 katsojaa.

Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan 26.2.2016 ja ylitti maagisen 100 000 katsojan rajan vajaassa kuudessa viikossa. Suomalaisen road movien pääosissa näyttelevät Lotta Kaihua, Jussi Vatanen, Antti Holma, Ville Tiihonen, Marja Packalén ja Eedit Patrakka. Elokuvan on tuottanut Nina Laurio.

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä on harvinaisesta katsojamäärästä iloinen: ”Äkkilähtö on todellakin löytänyt yleisönsä! Maagisen 100 000 katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus.”

Elokuvan tuottaja Nina Laurio on menestyksestä erittäin iloinen ja sanoo: ”Olen todella iloinen, että Äkkilähtö on saanut näin paljon katsojia. Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa. Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut ”word of mouth” eli katsojien suositukset omille ystävilleen. Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin. Halusimme tehdä hyvän mielen elokuvan, jossa huumoriin yhdistyy myös koskettavuutta ja ajattelemisen aihetta. On hienoa, että katsojaluvun ja yleisöpalautteen perusteella olemme siinä onnistuneet.”

”Fantastinen tulos! Todellinen koko kansan elokuva ja vahvan naiskaartin tekemänä! Tiina Lymin loistava debyyttiohjaus, rooleissa taitavat Lotta Kaihua, Eedit Patrakka ja Marja Packalén ja kaupan päälle kova miesketju Vatanen-Holma-Tiihonen! Ja käsikirjoitus ja tuotantokin on naisten; Tiinan ja tuottaja Ninan yhteistyö. Tämä on laatuviihdettä kaikille”, Selin hehkuttaa ja kiittää myös yleisöä.

Äkkilähtö on maineikkaan näyttelijän Tiina Lymin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Nina Laurion kanssa.

SYNOPSIS
Kun rakkaus pettää, on aika ottaa äkkilähtö.
Äkkilähtö on toiminnallinen roadmovie lapsettoman uranaisen ja laiminlyödyn naapurin tytön matkasta kohti tytön mummolaa. Matka Helsingistä Kainuuseen tuo yhteen kolme vahvaa, eri sukupolvia edustavaa naista, jotka matkan aikana löytävät toisensa ja Kainuun korvessa ratkaisut ongelmiinsa.
Kun Helsingissä asuva kolmikymppinen kiinteistönvälittäjä Katri saa tietää miehensä Mikon eläneen kaksoiselämää virolaisen Sirlen kanssa, hän päättää kostaa ja ottaa matkaansa Mikon epämääräisillä keinoilla hankkiman pesämunan ja pakenee päämääränään unelmiensa kaukaiset ulkomaat.
Hänen huomaamattaan autoon on noussut myös naapurin laiminlyöty 8-vuotias tyttö Anna. Myös Anna on ottanut mukaansa jotakin, joka ei hänelle kuulu. Anna pitää huolen siitä, ettei Katri pääse eroon tytöstä ja Katrin täytyy pitkin hampain muuttaa suunnitelmia. Viedessään arvaamatonta lasta tämän mummon luo Kainuuseen, Katri joutuu reippaasti epämukavuusalueelleen. Matkantekoa mutkistavat entisestään taka-ajoon lähteneet Mikko ja Annan rikollinen isäpuoli Tero, sekä vastentahtoisen viehättävä kirpputorin pitäjä Johannes ja Mikon uusi vaimoke Sirle.
Vaikka matka ei mene ollenkaan kuten oli suunniteltu, Katri ja Anna löytävät sen kuluessa jotakin, jota eivät tienneet tarvitsevansa vasta kun olivat miltei menettämässä sen: toisensa.

Aiheeseen liittyvää