Katso täältä Tiina Lymin Äkkilähtö-elokuvan trailer

Elokuva ensi-iltaan 26.2.2016

akkilahto

Katso täältä Tiina Lymin esikoiselokuvan Äkkilähtö trailer. Solar Films -elokuva tulee ensi-iltaan 26.2.2016. Suomalaisen road movien pääosissa näyttelevät Lotta Kaihua, Jussi Vatanen, Antti Holma, Ville Tiihonen, Marja Packalén ja Eedit Patrakka.

https://www.youtube.com/watch?v=nqB8hKDuEh0

Piilotetut-työnimellä aiemmin kulkenut elokuva kuvattiin viime kesänä Kainuussa, Uudellamaalla ja Savossa.Elokuvan tyylilaji on yhdistelmä road movieta, mustahkoa huumoria, koskettavuutta ja toimintaa.

Uutuuselokuva on maineikkaan näyttelijän Tiina Lymin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus. Hän on ollut myös mukana käsikirjoitustyöryhmässä yhdessä käsikirjoittaja Nina Laurion ja Johanna Hartikaisen kanssa. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Genre: road movie
Tuotantoyhtiö: Solar Films
Tuottaja: Nina Laurio
Vastaavat tuottajat: Markus Selin, Jukka Helle
Käsikirjoitus: Nina Laurio, Tiina Lymi
Ohjaus: Tiina Lymi
TV-oikeudet: MTV3
Levittäjä: Nordisk Film

Rooleissa
Katri – Lotta Kaihua
Johannes – Jussi Vatanen
Tero – Ville Tiihonen
Mikko – Antti Holma
Anna 8v. – Eedit Patrakka
Mummo – Marja Packalén

SYNOPSIS
Kun rakkaus pettää, on aika ottaa äkkilähtö.

Äkkilähtö on toiminnallinen roadmovie lapsettoman uranaisen ja laiminlyödyn naapurin tytön matkasta kohti tytön mummolaa. Matka Helsingistä Kainuuseen tuo yhteen kolme vahvaa, eri sukupolvia edustavaa naista, jotka matkan aikana löytävät toisensa ja Kainuun korvessa ratkaisut ongelmiinsa.
Kun Helsingissä asuva kolmikymppinen kiinteistönvälittäjä Katri saa tietää miehensä Mikon eläneen kaksoiselämää virolaisen Sirlen kanssa, hän päättää kostaa ja ottaa matkaansa Mikon epämääräisillä keinoilla hankkiman pesämunan ja pakenee päämääränään unelmiensa kaukaiset ulkomaat.
Hänen huomaamattaan autoon on noussut myös naapurin laiminlyöty 8-vuotias tyttö Anna. Myös Anna on ottanut mukaansa jotakin, joka ei hänelle kuulu. Anna pitää huolen siitä, ettei Katri pääse eroon tytöstä ja Katrin täytyy pitkin hampain muuttaa suunnitelmia. Viedessään arvaamatonta lasta tämän mummon luo Kainuuseen, Katri joutuu reippaasti epämukavuusalueelleen. Matkantekoa mutkistavat entisestään taka-ajoon lähteneet Mikko ja Annan rikollinen isäpuoli Tero, sekä vastentahtoisen viehättävä kirpputorin pitäjä Johannes ja Mikon uusi vaimoke Sirle.
Vaikka matka ei mene ollenkaan kuten oli suunniteltu, Katri ja Anna löytävät sen kuluessa jotakin, mitä eivät tienneet tarvitsevansa vasta kun olivat miltei menettämässä sen: toisensa.

Aiheeseen liittyvää