Luokkakokous-elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa

Luokkakokous-elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2015.

luokkis_posteri
Luokkakokousta tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa © Solar Films

Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa tähdittävät alkuvuonna 2015 ensi-iltaan tulevaa Luokkakokous-komediaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan (2011) ja se kuvataan heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Elokuvan tuottaa Solar Films ja levittää Nordisk Film. Luokkakokouksen ohjaa Taneli Mustonen ja sen tuottavat Jesse Fryckman ja Oskari Huttu. Kolmesta kaveruksesta kertova komedia on tarina vanhenemisesta, muutoksista, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Ennen kaikkea elokuva on ylistys ystävyydelle ja sen merkitykselle.

Elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen tunnetaan Ella ja kaverit -elokuvan ohjaajana. Taneli kertoo ihastuneensa elokuvan alkuperäistekstissä ystävyyden kantavaan teemaan ja tarinan hyvää pulppuavaan sydämellisyyteen. ”Luokkakokouksen käsikirjoitus onnistui sekä koskettamaan että naurattamaan suoruudellaan ja osumatarkkuudellaan”, hän jatkaa. ”Olen aina kokenut elokuvan sielunhoidolliseksi työksi. Lapsuudessani todistin itse omin silmin, kuinka elokuvateatteristamme poistui eri ihminen kuin sinne meni. Tämä kokemus on ohjannut minua eteenpäin valinnoissani.”

Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman hehkuttaa näyttelijöitä: ”Tällaisen kolmikon saaminen samaan elokuvaan on aivan mahtavaa! Käsikirjoituksen lukutreeneistä ei tunnu tulevan yhtikäs mitään, kun jätkiltä lähtee juttu koko ajan lapasesta.”

Elokuvan tarinasta
Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.
Toimittaja Niklas on mies, joka ei oikein uskalla elää. Maailma ympärillä ei ole enää vuosiin tuntunut omalta. Se on ajanut tämän miehen ohi. Tai tarkemmin päältä. Onko tuleva elämä pelkkää luopumista?
Laulaja Tuomas on puolestaan saavuttanut elämässään kaiken sen, mikä tavoitteikseen asetti. Hän uskoo siten omiin kykyihinsä tuuria enemmän. Koko maailma tuntuu syövän hänen kädestään.
Duunari Antille on olemassa kaksi aikaa: ennen ja jälkeen avioeron. Hän ei uskonut voivansa saavuttaa mitään lukiorakkauttaan Hannea korkeampaa, joten eron jälkeen käteen ei ole jäänyt kuin tyhjyys. Mutta tyhjyyskin voi olla huikea katalysaattori, kuten Antti saa pian huomata. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Ohjaaja Taneli Mustonen
Taneli Mustosen palkittu esikoiselokuva Ella ja kaverit (2012) oli arvostelu- ja yleisömenestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lukuisilla elokuvafestivaaleilla maailmaa kiertänyt koko perheen elokuva sai laajan teatterilevityksen jouluna 2013 myös Saksassa. Aalto-yliopiston elokuvataiteen osastolta ohjaajaksi valmistunut Mustonen on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

ELOKUVAN TIEDOT

Ohjaus
TANELI MUSTONEN

Tuottajat
JESSE FRYCKMAN, OSKARI HUTTU

Vastaavat tuottajat
MARKUS SELIN, JUKKA HELLE

Alkuperäiskäsikirjoitus
CLAUDIA BODERKE, LARS MERING

Sovitettu käsikirjoitus
TANELI MUSTONEN

Antin roolissa
SAMI HEDBERG

Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva ”kokovartalomies” antaa yleisölleen hersyvät naurut. Kohta 10 vuotta keikkaillut mies tuntee Suomen konserttisalit läpikotaisin. TV-koomikko, juontaja, käsikirjoittaja, ohjaaja, radiojuontaja, tapahtumatuottaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja rohkenee ottaa haltuun nyt vielä elokuvaroolinkin!

Niklaksen roolissa
AKU HIRVINIEMI

Näyttelijä, joka ottaa haltuun roolin kuin roolin. Hirviniemi on viihdyttänyt tv-ohjelmissa suurta yleisöä huumorilla väritetyillä hahmoillaan, joita ei hevin unohdeta. Viimeisin elokuvarooli häneltä nähdään elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Hirviniemi on mukana myös Kesäkaverit-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa 1.8.2014.

Tuomaksen roolissa
JAAJO LINNONMAA

Radiopersoona, joka ei varo sanojaan. Miehellä on roisit puheet ja hulttion olemus. Kaiken tämän takaa paljastuu nero, joka on kahminut Vuoden radiojuontajan tittelin jo neljästi. Linnonmaan seikkailut ovat vieneet hänet aikaisemminkin elokuvamaailmaan – hän on ideoinut elokuvan Hymypoika (2003).

Aiheeseen liittyvää