Mielensäpahoittaja on noussut Suomen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi 25 vuoden aikana

Mielensäpahoittaja on myyty useisiin maihin.

Mielensäpahoittaja-elokuva on noussut Suomen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi viimeisen 25 vuoden aikana. 5.9.2014 ensi-iltansa saanutta elokuvaa on esitetty elokuvateattereissa jo 19 viikon ajan.

Katsojia Dome Karukosken ohjaama elokuva on saanut tähän mennessä 470 353 ja on näin ollen ohittanut kävijämäärässä suositun Matti-elokuvan.

Vuosien 1990–2015 aikana katsotuimman elokuvan kärkisijaa pitää hallussaan Solar Filmsin elokuva Pahat pojat, joka sai elokuvateattereissa 614 628 katsojaa. Kolmossijalla on niin ikään Solar Filmsin tuottama elokuva Matti, jolla oli katsojia elokuvateattereissa 463 186. Mielensäpahoittaja on Suomen katsotuin elokuva vuonna 2014. Solar Filmsillä on hallussaan kolmen katsotuimman elokuvan sija neljännesvuosisadan aikana.

Mielensäpahoittajan esitysoikeudet on myyty jo Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Ranskaan, Kanadaan, Portugaliin, Eestiin, Liettuaan ja Turkkiin. Muista maista tiedotetaan erikseen.

Mielensäpahoittaja-elokuva on myös ehdolla kolmeen Jussi-palkintoon. Elokuva on ehdolla parhaaksi elokuvaksi, Dome Karukoski on ehdolla parhaasta ohjauksesta ja Antti Litja parhaasta miespääosasta.

Aiheeseen liittyvää