Antti J. Jokisen Pahan Kukat voitti hetki sitten parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla

Lähiönuorista kertovan nykytarinan päärooleissa mm. Juno, Mikael Gabriel, Eero Aho ja Viljami Nojonen. Ensi-ilta 30.9.2016.

Antti J. Jokisen Pahan Kukat -elokuva voitti juuri parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa. A-listattu Shanghain elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali. Elokuva kilpaili festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil. Palkinnon nimi on Golden Goblet. Solar Films -elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin, Jukka Helle, Ari Tolppanen ja Mikko Leino.

Festivaaligaalan jälkeisistä tunnelmista tavoitettu Jokinen kommentoi voittoa seuraavasti: ”Vaikka palkinto myönnettiin taiteellisesta johtamisesta, koen itse, että kun näin isolla festivaalilla ja tällaisessa kilpailussa voittaa palkinnon, on palkinto on tullut enemminkin aihevalinnasta kuin yhden henkilön suorituksesta, koska suomalainen realismi kiinnostaa maailmalla. Juryn johtajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta minulle selvisi, että he kokivat, että tämä on uusi elokuvallinen kulma suomalaiseen yhteiskuntaan.”

Jokinen painottaa lisäksi: ”Erityisen tärkeää tässä kaikessa on se, että kuvausryhmässä lähes kaikki olivat ensikertalaisia, lukuun ottamatta muutamaa näyttelijää.”

Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Antti Jokinen ja Markus Selin osallistuivat festivaalille yhdessä Junon, Mikael Gabrielin ja Viljami Nojosen kanssa. Festivaalin päägaala eli Closing Ceremony päättyi juuri.

Katu-uskottava jengidraama Pahan Kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Jokisen käsikirjoittaman, lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela. Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen on kirjoittanut Paleface. Elokuvan levittää Future Film.

Aiheeseen liittyvää