Samuli Valkaman Saattokeikka-elokuva ensi-iltaan alkuvuonna 2017

Pääosissa Jussi-palkittu Heikki Nousiainen ja räppäri Noah Kin. Elokuva kuvataan heinä-elokuussa Helsingissä ja Pälkäneellä.

Samuli Valkaman ohjaama Saattokeikka-elokuva saa ensi-iltansa alkuvuonna 2017. Elokuva kuvataan 5.7.–18.8.2016 Pälkäneellä ja Helsingissä. Solar Films -elokuva on moderni road movie ja draamakomedia, jossa erilaisista taustoista tulevat päähenkilöt oppivat toisistaan ja alkavat ymmärtää erilaisuutta. Sen päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Noah Kin, Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola. Elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Saattokeikan ovat käsikirjoittaneet Khadar Ahmed ja Samuli Valkama Ahmedin alkuperäisidean pohjalta. Jakomäen yläasteen ja Eiran lukion käynyt Ahmed on palkittu useilla kansainvälisillä käsikirjoitustunnustuksilla ja palkinnoilla.

Saattokeikka on arvostetun ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos, jonka naispääosasta Anu Sinisalo sai Jussi-palkinnon. Valkama kertoo tulevasta elokuvasta seuraavasti: ”Tarina kertoo kahden henkilön yllättävästä ystävystymisestä. Vaikka leffassa käsitellään ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta, on se perusluonteeltaan sellainen ”feel good road movie”. Pelkkää hauskuutta elokuva ei kuitenkaan ole, vaan se vakavoituu loppua kohden. Minulle on tärkeää, että elokuva myös koskettaa ja liikuttaa.”

Tuottaja Rimbo Salomaa kommentoi elokuvaa seuraavasti: ”Saattokeikan ydintekijäryhmä on raikas sekoitus suomalaista monikansallisuutta. Tällä porukalla on ilo kuvata elokuvaa. Uskon, että tästä elokuvasta tulee hyvä ja suurta yleisöä kiinnostava elokuva.”

SYNOPSIS
Kamal Hussein on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin oma isä taas on jo vuosia aikaisemmin muuttanut Nairobiin. Kamalin salainen haave on muuttaa isänsä luokse, koska Suomessa mikään ei tunnu oikein sujuvan. Ei edes kesäduunin löytäminen, jotta hän voisi kerätä rahaa matkustamista varten.
Kamal tutustuu sattumalta lähiössä asuvaan vanhaan (70v.) – vähän rasistiseen – mutta ennen kaikkea elämäänsä pettyneeseen kiukkuiseen valkoiseen mieheen Veikkoon. Tämä luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa tälle hyvät rahat, jos Kamal ajaa hänet juhannukseksi mökille. Matkaan pitää vaan lähteä heti.
Kamal näkee tilaisuutensa tulleen ja ottaa kaikki säästämänsä rahat ja passinsa mukaan aikeenaan matkustaa pois heti, kun ukko on heitetty perille mökilleen. Matkan aikana Kamal ja vanha Veikko muuttuvat kuitenkin vähitellen vihamiehistä melkein ystäviksi ja Kamal päätyy auttamaan Veikkoa hänen ongelmissaan poikansa kanssa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Aiheeseen liittyvää