Antti J. Jokisen Pahan Kukat Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan

Lähiönuorista kertovan nykytarinan päärooleissa nähdään mm. Juno, Mikael Gabriel, Eero Aho ja Viljami Nojonen. Kyseessä on toinen kerta, kun Jokisen elokuva kilpailee ko. festivaalilla.

Antti J. Jokisen Pahan Kukat -elokuva on valittu erittäin arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan. A-listattu Shanghain elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali. Pahan Kukat kilpailee festivaalilla Golden Goblet -palkinnosta. Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Antti Jokinen ja Markus Selin matkustavat festivaalille kesäkuun puolessa välissä yhdessä Junon, Mikael Gabrielin ja Viljami Nojosen kanssa. Festivaali järjestetään 11.-19.6.2016 ja sen päägaala eli Closing Ceremony on sunnuntaina 19.6.2016.

Jokinen kommentoi festivaalisuosiota seuraavasti: ”Olen erityisen mielissäni, että Suomen yhteiskunnallinen tilanne kiinnostaa maailmalla. Yksi syrjäytynyt sukupolvi kamppailee olemassaolostaan ja toinen on jo tulossa. Tilanne on vaikea ja ehdottomasti tärkeä aihe elokuvaohjaajalle. Mellakat siis tulevat Suomeen viimeistään syyskuussa, kun elokuva on ensi-illassa! A-luokan festivaalille pääseminen on nyt erityisen miellyttävää, sillä kaikki kuvausryhmässäni tekivät elokuvaa ensimmäistä kertaa. Valitsin heidät suoraan koulusta ja lähiöistä ja vain muutamalla näyttelijällä oli aiempaa kokemusta. Kova jengi.”

ELOKUVASTA LYHYESTI

Katu-uskottava jengidraama Pahan Kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Jokisen käsikirjoittaman, lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela. Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen on kirjoittanut Paleface. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Future Film.

Pahan Kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa. Elokuvan keskeinen hahmo on 15-vuotias Sipe, jonka koskettava suhde velipuoleensa Junoon ja vanhempiinsa muodostaa tarinan ytimen. Uhka poreilee pinnan alla koko ajan, kunnes levottomuudet purkautuvat väkivaltaisuuksiin ja mellakoihin – kohtalokkain seurauksin.

Aiheeseen liittyvää