Antti J. Jokisen Kätilöllä ennätyksellinen avausviikonloppu – katsojia yli 38 000

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on saanut ensi-iltaviikonloppunaan huimat 38 002 katsojaa.

Kyseessä on yksi parhaista draamaelokuvan avauksista Suomessa nykyaikaisen tilastoinnin aikana. Elokuvaa esitettiin viikonloppuna 129 valkokankaalla. Ennakoineen elokuvalla on koossa jo 39 057 katsojaa. Solar Films -elokuva sai ensi-iltansa viime perjantaina 4.9.2015.

Elokuvan tuottaja Markus Selin iloitsee menestyksestä: ”On hienoa, että olemme saaneet Solar Filmsin juhlavuonna näin hienon avausviikonlopun tuloksen. 38 000 katsojaa on uskomaton tulos draamaelokuvalle, kiitos katsojille.”

Kätilö on saanut myös ulkomaista menestystä. Elokuva kilpaili kesäkuussa arvostetun, A-listatun Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa, jossa Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Samaan arvostettujen elokuvafestivaalien sarjaan kuuluvat myös Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlat.

Elokuva valittiin myös Montrealin arvostetun kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon, joka on niin ikään A-listattu elokuvafestivaali. Elokuva osallistuu festivaalin Focus on World Cinema -sarjaan. Vuonna 1977 perustettu Montreal World Film Festival eli Montreal International Film Festival on Kanadan vanhin kansainvälinen elokuvajuhla sekä suurin kilpailun sisältävä elokuvafestivaali Pohjois-Amerikassa. Ulkomaisilla festivaaleilla elokuvaa esitetään englanninkielisellä nimellä The Midwife.

Katso uusi kohtauspätkä elokuvasta:
https://www.youtube.com/watch?v=bFucY-r3UAg

SYNOPSIS
Kätilö on rakkauselokuva, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin. Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan. Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää. Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt. Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun. Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.

Aiheeseen liittyvää