Anja Snellmanin menestysromaaniin perustuvaa Syysprinssi-elokuvaa kuvataan paraikaa pääkaupunkiseudulla

Päärooleissa Lauri Tilkanen ja Laura Birn ja muissa merkittävissä rooleissa mm. Paula Vesala ja Olavi Uusivirta.

Solar Films kuvaa parhaillaan Alli Haapasalon ohjaamaa Syysprinssi-elokuvaa. Elokuva pohjautuu Anja Snellmanin (Kauranen) samannimiseen menestysromaaniin, joka julkaistiin vuonna 1996. Elokuvaa kuvataan eri puolilla Helsinkiä, mm. Vuosaaren satamaan rakennetussa studiossa. Päärooleissa esiintyvät Lauri Tilkanen ja Laura Birn. Muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Paula Vesala, Olavi Uusivirta, Tiina Weckström ja Kaija Pakarinen.

Syysprinssin tuottaa Rimbo Salomaa ja sen levittää Future Film. Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2016.

Anja Snellman kommentoi elokuvaa seuraavasti: ”Syysprinssi on minulle rakas kirja, ja minua ilahduttaa suuresti se, että pian 20 vuotta sitten ilmestynyt romaani inspiroi nuoria elokuvantekijöitä. Alli Haapasalon kanssa on ollut ilo peilailla sukupolvien eroja ja samankaltaisuuksia.”

Elokuvasta
Syysprinssi-elokuvassa nuoret kirjailijanalut ja kulttuuriprovokaattorit Inka ja Juhana rakastuvat palavasti, ja kiihkeästä suhteesta tulee molemmille elämän muuttava kokemus. Mutta rakkauden huipulla Inka alkaa ymmärtää, että heidän hullu rakkautensa onkin muuttumassa Juhanan hulluudeksi.
Elokuva sijoittuu vuosiin 1980-1981, jolloin punk-liike ja uusi aalto olivat rantautuneet Suomeen ja nuoret taiteilijat hakivat kiihkeästi paikkaansa yhteiskunnassa. Haluttiin irti 70-luvun poliittisesti tunkkaisista asetelmista ja haastettiin suuria ikäluokkia. Tämän murroksen barrikadeilla kaksi nuorta esikoiskirjailijaa kohtasi toisensa ja koki lyhyen mutta intohimoisen, kauniin mutta myös rujon rakkauden.
Pääosia – Inka Pajusta ja Juhana Mannermaata – näyttelevät valovoimaiset Laura Birn ja Lauri Tilkanen.

Genre
Draama

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Tuottaja
Rimbo Salomaa

Vastaavat tuottajat
Markus Selin ja Jukka Helle

Ohjaus
Alli Haapasalo

Käsikirjoitus
Alli Haapasalo (Anja Snellmanin romaanin pohjalta)

Rooleissa
Laura Birn
Lauri Tilkanen
Johannes Holopainen
Olavi Uusivirta
Paula Vesala
Sara Melleri
Aku Sipola
Lauri Tanskanen
Tiina Weckström
Kaija Pakarinen
Johannes Brotherus
Paavo Westerberg
Kristo Salminen

TV-oikeudet
Yle

Levittäjä
Future Film

Aiheeseen liittyvää