Mielensäpahoittaja Suomen Golden Globe -ehdokkaaksi

Elokuva on ylittänyt 200 000 katsojan rajan.

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva on Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailusarjaan. Dome Karukoski on asetettu lisäksi ehdolle parhaan ohjaajan kategoriaan sekä Antti Litja parhaaksi miespääosan näyttelijäksi. Säveltäjä Hilmar Örn Hilmarsson on myöskin asetettu ehdolle parhaasta elokuvamusiikista.

Elokuva ylitti eilen 200 000 kävijämäärän rajan. Katsojia Mielensäpahoittaja on saanut maanantai-iltaan 29.9.2014 mennessä kaikkiaan 200 706. Elokuva on kerännyt tähän mennessä kaikilla kolmella esitysviikollaan yli 50 000 katsojaa. Viime viikonloppuna eli neljäntenä esitysviikonloppunaan Mielensäpahoittajan näki 26 169 henkilöä. Suuremmat vastaavan viikonlopun lukemat ovat saaneet aiemmin ainoastaan neljä elokuvaa; Pahat pojat, Matti, Napapiirin sankarit ja 21 tapaa pilata avioliitto.

Elokuvan tuottaja Markus Selin:
”Olemme ällikällä lyötyjä siitä, että Mielensäpahoittajasta on tullut ilmiö. Erityisesti iloitsen siitä, että Dome Karukoski ja Antti Litja ovat ehdolla Golden Globen saajiksi.”

Aiheeseen liittyvää