YÖSYÖTTÖ-ELOKUVA VOITTI PARHAAN ELOKUVAN PALKINNON NORDIC INTERNATIONAL FILM FESTIVALILLA NEW YORKISSA VIIME YÖNÄ

Yösyöttö-elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa viime yönä.

Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a Baby. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Ohjaaja Marja Pyykkö kommentoi voittoa tuoreeltaan: ”Tämä on suuri kunnia! Olemme kaikki aivan yllättyneitä ja ihmeissämme ja täysin overwhelmed. Tämä huomio on aivan odottamatonta.”

Tuottaja Markus Selin kommentoi hänkin voittoa kesken juhlallisuuksien: ”Upeaa! Tämä on tekijöille hieno arvostus ja uutinen eritoten vallitsevassa tilanteessa Finnkinon kanssa. Mahtavaa, että myös kriitikot ja festivaali ovat löytäneet elokuvan ja arvostavat sitä. Yleisöähän emme voi tarpeeksi kiittää siitä, että he ovat löytäneet tämän elokuvan.”

Yösyöttöä ei nähdä Finnkinon teattereissa tälläkään viikolla, joten se nähdään Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa. Esityspaikat löytyvät oheiselta nettisivulta, jota päivitetään jatkuvasti: www.nordiskfilm.fi/yosyotto. Elokuva tuli ensi-iltaan 6.10.2017.

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään muun muassa: Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jaana Saarinen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu, Ada Kukkonen ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Viimeisimmät artikkelit