SUVI TERÄSNISKAN AURINGON LAPSET ON MARKKU PÖLÖSEN OMA MAA -ELOKUVAN LOPPUKAPPALE

Kappale ja video julkaistaan tänään. Elokuva ensi-illassa 26.10.2018.

Markku Pölösen Oma maa -elokuvan loppukappale, Suvi Teräsniskan kaunis Auringon lapset julkaistaan tänään. Kappale on alunperin Georg Malmsténin säveltämä laulu, jonka ovat pukeneet nykyaikaiseen asuun Paula Vesala ja Jori Sjöroos. Myös kappaleen video julkaistaan tänään, näet sen oheisesta linkistä. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

”Suvi Teräsniska ja Markku Pölönen ovat eri sukupolvea, mutta heidän maailmansa ovat juurevasti samankaltaisia. Molemmat ovat herkkiä oman taiteensa tulkitsijoita ja todellisia ammattilaisia. Tämän vuoksi halusimme juuri Suvin tulkinnan tähän kappaleeseen, johon olin jo aiemmin pyytänyt Paula Vesalalta ja Jori Sjöroosilta modernimman sovituksen. Mielestäni tässä versiossa palaset loksahtavat koskettavasti kohdalleen”, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Oma maa on Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen ja se tulee ensi-iltaan 26.10.2018. Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Elokuvan merkittävissä sivurooleissa näyttelevät muun muassa Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Antti Virmavirta, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén, Helmi Linnosmaa, Arto Heikkilä ja Henri Tuominen.

ELOKUVASTA

Ohjaus
Markku Pölönen

Käsikirjoitus
Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle

Vastaava tuottaja
Jukka Vidgren

Tuotanto
Solar Films ja Suomen Filmiteollisuus SF

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Pääroolit
Konsta Laakso
Oona Airola

Muut roolit
Antti Virmavirta
Marjaana Maijala
Helmi Linnosmaa
Mika Nuojua
Hannu-Pekka Björkman
Sanna-Kaisa Palo
Arto Heikkilä
Marja Packalén
Henri Tuominen

Synopsis
Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Viimeisimmät artikkelit