Katso täältä Samuli Valkaman Saattokeikka-elokuvan trailer

Pääosissa Jussi-palkittu Heikki Nousiainen ja räppäri Noah Kin.

Maineikkaan näyttelijä Heikki Nousiaisen ja räppäri Noah Kinin tähdittämä elokuva tulee ensi-iltaan 10.3.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=BDnaUgBp9cs

Saattokeikka on moderni road movie, joka kertoo rajoja rikkovasta ystävyydestä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Solar Films -elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle, ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Khadar Ahmed ja Samuli Valkama Ahmedin alkuperäisidean pohjalta. Jakomäen yläasteen ja Eiran lukion käynyt Ahmed on palkittu useilla kansainvälisillä käsikirjoitustunnustuksilla ja palkinnoilla.

Saattokeikka on ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos, jonka naispääosasta Anu Sinisalo sai Jussi-palkinnon.
Elokuvan merkittävissä rooleissa esiintyvät myös Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola.

SYNOPSIS
Kamal Hussein on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin isä on puolestaan muuttanut jo vuosia sitten Nairobiin, minne Kamal haaveilee muuttavansa.
Kamal tutustuu sattumalta lähiössä asuvaan vanhaan, äreään ja vähän rasistiseenkin Veikkoon. Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvät rahat vastineeksi autokyydistä mökille, minne hän haluaa juhannukseksi. Matkaan on lähdettävä heti.
Kamal näkee tilaisuutensa tulleen. Hän ottaa säästämänsä rahat ja passinsa mukaansa tarkoituksenaan matkustaa pois heti, kun Veikko on viety mökilleen. Matkan aikana Kamal ja Veikko melkein ystävystyvät. Kamal päätyy auttamaan Veikkoa, jolla on ongelmia poikansa kanssa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Aiheeseen liittyvää