RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA ENSI-ILTAAN HELMIKUUSSA 2019

Elokuvan merkittävissä rooleissa nähdään Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Ylermi Rajamaa, Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio ja Eelis Kesäläinen. Avustajahaku on käynnissä.

Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirja Risto Räppääjä ja pullistelija (Tammi) kuvataan elokuvaksi. Elokuvan ohjaa Markus Lehmusruusu, joka on ohjannut suositun Konttori-sarjan toisen tuotantokauden. Elokuvan tuottaa Solar Filmsin Rimbo Salomaa, joka on tuottanut kolme ensimmäistä, jättisuosion saanutta Risto Räppääjä -elokuvaa. Elokuvan vastaavat tuottajat ovat Markus Selin, Jukka Helle, Sinikka ja Tiina Nopola. Elokuvan levittää Nordisk Film. Risto Räppääjä ja pullistelija on Ricky Rapper Oy:n ja Solar Filmsin yhteistuotantoa.

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan merkittävät roolit näyttelevät uudet näyttelijät ja lapsinäyttelijät, jotka ovat seuraavat:

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Sylvester Pöntinen – Eelis Kesäläinen
Rauha Räppääjä – Pamela Tola
Pakastaja Elvi – Jenni Kokander
Bill Pöntinen – Timo Lavikainen
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa

Kolmen ensimmäisen Risto Räppäjän tekijäkaartista mukana ovat tuottaja Rimbo Salomaan lisäksi käsikirjoittajina toimivat Sinikka ja Tiina Nopola sekä säveltäjä Iiro Rantala. Elokuvan kuvaukset alkavat 11.6. ja kestävät heinä-elokuun vaihteeseen. Elokuva kuvataan pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Elokuvaan haetaan kaikennäköisiä ja -ikäisiä avustajia. Avustajaksi voi hakea Solar Filmsin nettisivun kautta: https://solarfilms.com/avustajaksi/ .

Kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola kommentoivat elokuvaa ja sen taustaa seuraavasti: ”Olemme iloisia, että seitsemäs Risto Räppääjä -elokuva saa ensi-iltansa helmikuussa 2019. Teimme elokuvan käsikirjoituksen romaanimme Risto Räppääjä ja pullistelija (2016) pohjalta, mutta tarina on saanut lisää kierteitä ja jännitteitä. Olemme kirjoittaneet elokuvaan lähes kymmenen laulua, jotka on säveltänyt Iiro Rantala.”

Elokuvan tarinaa he valottavat tässä vaiheessa hieman: ”Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää kohtaavat lomalla mökkikylässä voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Tarinassa lähes jokaisella henkilöllä on uskomuksia toisistaan, mutta ne kääntyvätkin ylösalaisin. Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana osoittautuu harhaksi. Sylvesterillä on salaisuus, joka yllättää kaikki.”

Risto Räppääjästä:
Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008 -2016) ovat saaneet kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle.

Viimeisimmät artikkelit