Mielensäpahoittaja-elokuva on ylittänyt 400 000 katsojan rajan

Elokuvan on nähnyt eilisiltaan mennessä 400 668 katsojaa.

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva ylitti eilen sunnuntaina 16.11.2014 mittavan 400 000 katsojan rajapyykin. Kyseessä oli elokuvan yhdestoista viikonloppu elokuvateattereissa. Elokuvan on nähnyt eilisiltaan mennessä 400 668 katsojaa. Mielensäpahoittajalla on hallussaan Suomen tämän vuoden katsotuimman elokuvan sija.

”Yli 400 000 katsojan määrä on Suomessa erittäin harvinainen. Kyseisen rajan on ylittänyt vuoden 1990 jälkeen, eli lähes neljännesvuosisadan aikana, ainoastaan kuusi kotimaista elokuvaa,” kertoo elokuvan levittäjäyhtiö Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen. Elokuvan tuottaja Markus Selin on tulokseen enemmän kuin tyytyväinen: ”Uskomatonta! Hienoa, että Suomen kansalla on näin hyvä maku.”

Elokuvan tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Tuomas iloitsee elokuvan suosiosta ja kertoo sen synnystä seuraavaa: ”Kesällä 2012 mietin kuinka vanhan äkeän miehen monologeista saadaan ketään kiinnostava elokuva. Käsikirjoitusta Domen kanssa työstäessämme kirkastui, että tässä on kyse sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta. Ja koska sellaiset vaatimattoman universaalit teemat kiinnostivat meitä, ilmeisesti ne kiinnostavat myös teiniä Torniossa, eläkeläistä Espoossa ja hipsteriä Helsingissä. Otan karvalakin päästä ja korkkaan piimäpurkin 400 000 katsojan kunniaksi.”

Aiheeseen liittyvää