Luokkakokous on ylittänyt 300 000 katsojan rajan ja noussut vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi

Taneli Mustosen ohjaama elokuva Luokkakokous on ylittänyt 300 000 katsojan rajapyykin kolmantena teatteriviikonloppunaan.

Elokuva on saanut eilisiltaan 15.3.2015 mennessä 326 304 katsojaa. Luokkakokous on noussut näin ollen Suomen tämän vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi.

Luokkakokous sai ensi-iltansa vain 19 päivää sitten 25.2.2015, mutta on ehtinyt tehdä jo useita ennätyksiä. Elokuva teki historiaa ylittämällä ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 100 000 katsojan rajan avausviikonloppunaan, jolloin se sai ensimmäisen viiden päivän aikana 121 664 katsojaa. Kyseessä on suomalaisen elokuvahistorian kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avaustulos. Luokkakokous teki toisen ennätyksen ylittämällä ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 150 000 katsojan rajapyykin seitsemässä päivässä, minä aikana se sai 151 520 katsojaa.

Ohjaaja Taneli Mustonen kommentoi elokuvan ennätystarinaa seuraavasti: ”Viime viikot ovat olleet epätodellista aikaa. Ja uskon puhuvani kaikkien elokuvamme tekoon osallistuneiden puolesta, kun kiitän teitä siitä. Mutta en kiitä pelkästään siksi, että valitsitte meidän elokuvamme, vaan myös siksi, että samalla lipulla annoitte äänenne myös koko kotimaisen elokuvan puolesta. Jatketaan siitä ja tehdään tästä elokuvavuodesta kaikkien ennätysten äiti!”

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä iloitsee menestyksestä: ”Luokkakokous on rikkonut ennätyksen toisensa jälkeen ja kohonnut hetkessä vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi, joten nyt puhutaan jo ilmiöstä. Ja kotimaisen elokuvan menestyshän on aina koko alalle merkittävä uutinen, sillä iso kotimainen yleisöelokuva on etenkin pienille elokuvateattereille elinehto ja pitää koko alan elinvoimaisena.”

Luokkakokouksen seitsemän ja viiden päivän kävijäennätykset ovat myös elokuvan levitysyhtiö Nordisk Filmin kaikkien aikojen kävijäennätyksiä sekä ulkomaisten että kotimaisten elokuvien osalta.

Aiheeseen liittyvää