Luokkakokous 2 -elokuvalla 116 861 katsojaa avausviikonlopun jälkeen

Kyseessä on vuoden kovin kotimaisen elokuvan avausviikonloppu.

Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvalla on avausviikonloppunsa jälkeen koossa ennakoineen huimat 116 861 katsojaa. Pelkästään perjantain ja sunnuntain välisenä aikana elokuva keräsi 83 381 katsojaa, joten kyseessä on vuoden kovin kotimaisen elokuvan avausviikonloppu.

Elokuva tuli ensi-iltaan keskiviikkona 2.11.2016. Oheinen avausviikonlopun kokonaiskatsojaluku käsittää katsojamäärät 2.-6.11. sekä ennakkonäytökset. Taneli Mustosen ohjaaman elokuvan on tuottanut Solar Films ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman iloitsee huikeasta tuloksesta: ”Tulos on upea viiden päivän avaus ja vielä lomakauden ulkopuolella. Tulos on 94 % ensimmäisen Luokkakokous-elokuvan viiden päivän avaustuloksesta, johon vaikutti tuolloin meneillään oleva hiihtolomakausi, joten tulokset eivät ole keskenään vertailukelpoisia. Tämä on kaiken kaikkiaan hieno avaus jatko-osalle!”

”Huippuyleisömäärä, kiitos kaikille!” sanoo Sami Hedberg. ”Kyllähän Suomessa vielä yleisöä riittää, toivottavasti he löytävät tiensä elokuviin. Nyt vain kaikki kävijät kutsumaan viisi parasta ystäväänsä mukaan!”

Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuva on jatkoa jättimäisen suositulle Luokkakokous-elokuvalle, joka sai elokuvateattereissa kaikkiaan yli 500 000 katsojaa. Elokuvan päärooleissa nähdään ensimmäisen osan lailla Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Merkittävässä roolissa esiintyy tällä kertaa myös Kalle Lamberg. Muissa rooleissa nähdään mm. Anu Sinisalo, Niina Lahtinen, Manuela Bosco, Eeva Litmanen, Helena Vierikko ja Saija Lentonen. Elokuvan on ohjannut Taneli Mustonen, joka ohjasi myös ensimmäisen Luokkakokous-elokuvan. Elokuva on Solar Films -tuotantoa ja sen on tuottanut Jesse Fryckman.

Luokkakokous oli Suomen viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Se on myös toiseksi katsotuin kotimainen elokuva Suomessa 25 viime vuoden aikana. Luokkakokous palkittiin Yleisö-Jussilla.

Aiheeseen liittyvää