Kesäkaverit-elokuva ensi-iltaan 1.8.2014

Päärooleissa Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Anna Paavilainen, Pihla Viitala ja Lauri Tilkanen. Elokuvan synopsis julki.

Iina Kuustosen, Minka Kuustosen ja Anna Paavilaisen tähdittämä draamakomedia Kesäkaverit saa ensi-iltansa 1.8.2014. Raikas kesätarina on kertomus tyttöjen välisestä ystävyydestä, aikuistumisesta sekä suunnan etsimisestä elämälleen. Elokuvan on ohjannut Inari Niemi ja sen ovat tuottaneet Jesse Fryckman ja Oskari Huttu. Elokuvan tuottaa Solar Films ja sen levittää Nordisk Film.

Käsikirjoittaja Juuli Niemi ja ohjaaja Inari Niemi halusivat tehdä elokuvan nuorten naisten välisestä ystävyydestä. Iiriksen, Karoliinan ja Eevan tarkoituksena onkin viettää vielä yksi huoleton kesä stressittömässä kesäduunissa ilman paineita tulevaisuudesta. Suunnitelmissa on juhlia, nauttia auringosta ja rantaelämästä, mieluiten ilman miehiä. Suunnitelmasta onkin vain yllättävän vaikea pitää kiinni. Kesäkaverit on tarina aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä; sitoutumisen vaikeudesta, oman suunnan löytämisestä sekä itsensä hyväksymisestä. Ja se miehetön kesäkin jää lopulta vain suunnitelmaksi.

Ohjaaja Inari Niemi kertookin seuraavaa: ”Kesäkaverit on minulle monesta syystä tärkeä elokuva. Itse asiassa jopa vähän rakastan sitä! Erityisen fiiliksissäni olen siitä, että Kesäkaverit on elokuva ihan tavallisista, epätäydellisistä ja mahtavista naisista ja heidän keskinäisestä ystävyydestään. Ei siis edes rakkaudesta, vaan ihan oikeasti ensisijaisesti ystävyydestä. Näille naisille tapahtuu asioita, joita tapahtuu suurimmalle osalle meistä, ja silti, ja myös juuri siksi ne ovat isoja ja koskettavia juttuja. Paitsi elokuvaa, rakastan siis myös elokuvan Iiristä, Karoliinaa ja Eevaa: suosikkityttöjäni.”

Ohjaus
Inari Niemi

Käsikirjoitus
Juuli Niemi

Tuottajat
Jesse Fryckman ja Oskari Huttu

Vastaavat tuottajat
Markus Selin ja Jukka Helle

Rooleissa
Iiris – Anna Paavilainen
Karoliina – Iina Kuustonen
Eeva – Minka Kuustonen
Jussi – Lauri Tilkanen
Tommy – Sampo Sarkola
Hertta – Pihla Viitala
Olli – Eero Ritala
Liisa – Milka Ahlroth
Linda – Matleena Kuusniemi
Akseli – Aku Hirviniemi

SYNOPSIS
Vuosia ulkomailla tarjoilijana työskennellyt Iiris, 25, palaa Suomeen kesäksi, koska hänen paras ystävänsä, Karoliina, 25, on hankkinut kummallekin kesätyön kahvilasta Hangosta. Tarkoituksena on viettää vielä yksi huoleton kesä parhaan kaverin kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä siitä, että kesätyön täytyisi “viedä johonkin” tai näyttää hyvältä cv:ssä.
Kun tytöt ystävystyvät vähän omalaatuisen työkaverinsa, Eevan, 25, kanssa ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilaan, alkavat puitteet täydelliselle kesälle olla kunnossa. Iiriksen aikuistumiskriisi ja suunnan hakeminen, Karoliinan hullaantuminen varattuun mieheen, ja Eevan takkuavat yritykset lukea taas yksiin pääsykokeisiin kuitenkin vaikeuttavat täydellisen huolettomuuden ylläpitämistä. Iiristä ahdistaa paluu Espanjaan, mutta jos hän jäisi syksyllä Suomeen, täytyisi keksiä, mitä haluaisi elämällään tehdä. Aivan liian ihanan Jussin, 25, tapaaminen ei helpota yhtään panikoitumista syksyn suhteen. Kaiken lisäksi isosisko, Hertta, on mennyt petturimaisesti hankkimaan lapsen. Tuntuu, että kaikki muut paitsi Iiris menevät elämässään eteenpäin.
Viittä vaille tuplamaisteri, Karoliina, taas on ensimmäistä kertaa elämässään kiusauksessa toimia tietoisesti moraalisesti väärin. Oppimisvaikeuksiensa kanssa kamppaileva Eeva on alkanut epäillä olevansa vähän tyhmä. Kaikki kolme naista joutuvat kesän aikana hyväksymään vaikeitakin asioita itsestään ja elämästään, eikä näiden asioiden myöntäminen läheiselle ystävällekään ole helppoa. Onneksi kesä on kuuma, ihan vielä ei sentään olla kolmekymppisiä ja vieressä ovat taistelutoverit, jotka seisovat rinnalla loppuun asti. Kesäkaverit on elokuva aikuistumisesta, ystävyydestä ja vastoinkäymisineenkin “ehkä parhaasta kesästä ikinä”.

Aiheeseen liittyvää