Ghost House Underground levittää Dark Floorsin Pohjois-Amerikassa Lionsgaten kautta

Ghost House Underground on ostanut Solar Filmsin tuottaman ja Pete Riskin ohjaaman Dark Floorsin Pohjois-Amerikan levitysoikeudet. Ghost House levittää laadukkaita kauhuelokuvia New Yorkin pörssiin listatun Lionsgaten kautta. Suomessa Dark Floorsin dvd-julkaisu on vuokraamoissa keskiviikkona 11. kesäkuuta ja kaupoissa perjantaina 13. kesäkuuta.

Lionsgate on johtava kansainvälinen indie-elokuvastudio, jonka kotiviihteen liikevaihto on 600 miljoonan dollaria vuodessa.

Suomessa Dark Floorsin dvd-julkaisu ilmestyy 13. kesäkuuta, neljä kuukautta ensi-illan jälkeen. Elokuvan lisämateriaaleissa on mm. digitaalisten tehosteiden esittelyä, näyttelijähaastatteluja, kurkistuksia kulissien taakse sekä helmikuisen maailmanensi-illan tapahtumat Oulussa.

Dark Floors on sairaalaan sijoittuva tarina isästä ja hänen pienestä tyttärestään, jotka joutuvat taistelemaan pimeyden pahoja voimia vastaan. Englanninkielisen elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Dark Floorsin tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, YLE/TV2, Poem ja Nordisk Film.

Dark Floors – The Lordi Motion Picture on yksi kahdeksasta kauhuelokuvasta, joilla Ghost House aloittaa toimintansa lokakuussa. Ghost House Undergroundin perustivat Ghost House Pictures ja Grindstone Entertainment Group. Ghost House Picturesin takana ovat ohjaaja Sam Raimi (Evil Dead ja Spider-Man), tuottaja Rob Tapert (30 Days of Night, Kauna) ja Mandate Pictures -yhtiön toimitusjohtaja Nathan Kahane.

Grindstone on direct-to-video -elokuvien suurin levittäjä. Lionsgate Films on riippumattomiin elokuviin erikoistunut tuotanto- ja levitysyhtiö, jonka alkuperäinen perustaja on ohjaajasuuruus Robert Altman. Hän myi yhtiön 1981 ohjattuaan sen kautta mm. Kolme naista (1977) ja Mitkä häät (1978).

Yhtiön listoilla on 1990-luvun uusiutumisen jälkeen ollut suuri määrä merkkiteoksia, kuten Oscar-voittaja Crash, Hotelli Ruanda, Monster’s Ball, Total Recall, Reservoir Dogs, The Day After Tomorrow, Fahrenheit 9/11sekä.kauhuelokuvien menestyssarja Saw 1-4.

Nordisk Film International Sales on myynyt Dark Floorsin levitysoikeudet Pohjois-Amerikan lisäksi jo kymmeniin maihin.

Viimeisimmät artikkelit