Aleksi Mäkelä herättää vanhan Rööperin eloon – tule avustajaksi ainutlaatuiseen elokuvaan!

Rööperi-elokuvaa kuvataan tänä kesänä Helsingissä kesäkuun alusta heinäkuun 18. päivään. Lähetä tietosi Solar Filmsin avustajapankkiin, niin voit päästä mukaan.

Rööperi – Alan miehet on ohjaaja Aleksi Mäkelän (V2, Matti, Vares, Pahat pojat, Lomalla, Häjyt, Esa ja Vesa, Romanovin kivet) seuraava elokuva. Se kertoo 1960- ja 70-lukujen Punavuoren rikollisista, alamaailmasta ja työläisistä . Elokuva perustuu Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin tosipohjaiseen Rööperi – Rikoksen vuodet 1955-2005 -teokseen (Johnny Kniga 2005). Keskeisissä rooleissa ovat Samuli Edelmann (Tomppa), Peter Franzén (Krisu), Pihla Viitala (Monika), Kari Hietalahti (Mustalais-Kari), Juha Veijonen (Koistinen) ja Jasper Pääkkönen (Korppu).

Kesän kuvauksissa tarvitaan kaiken ikäisiä ja -näköisiä ihmisiä tarinan tapahtumapaikoille. Pukusuunnittelija Tiina Kaukanen puvustaa avustajat ajankuvan mukaisesti. Jos olet kiinnostunut pääsemään mukaan, lähetä sähköinen lomake Solar Filmsin avustajapankkiin. Laita lomakkeen lisätietoja-kohtaan otsikko ”Rööperi” ja sen alle mahdollisimman tarkasti minä päivinä olet (tai et ole) käytettävissä elokuvan kuvauksissa aikavälillä kesäkuun alku – heinäkuun 18. päivä. Kuvan liittäminen hakemukseen on välttämätöntä. Kuvattomat hakemukset karsiutuvat oitis.

Voit myös postittaa hakemuksesi kirjeitse:

Avustaja / Rööperi
Solar Films
Veneentekijäntie 20
00210 Helsinki

Valituilta avustajilta edellytetään kärsivällisyyttä kuvausten aikana sekä mahdollisesti yhtä sovituskertaan pukusuunnittelijan kanssa erikseen sovittavana ajankohtana. Avustajille maksamme pienen palkkion sekä tarjoamme ruokailun paikan päällä.

Hakemus ei sido mihinkään. Emme luovuta ulkopuolisille kuvaasi tai tietojasi. Yhteystietoja käytetään ainoastaan silloin, kun avustajia tarvitaan elokuva- ja tv-tuotannoissa. Toimi nopeasti – tuotantotoimisto ottaa yhteyttä valittuihin avustajiin. Puhelintiedusteluihin vastaa mahdollisuuksiensa mukaan Kaisu Mononen arkisin klo 10-12 numerossa 044 959 3082.

RÖÖPERI (Alan miehet)
Näytelmäelokuva
Ensi-ilta tammikuussa 2009

Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin Rööperi – Rikoksen vuodet 1955 – 2005 -haastatteluromaani kuvaa pahamaineisen Helsingin kaupunginosan menneitä aikoja, joita muistelevat sekä poliisit että rosvot.
Elokuvan tarina sijoittuu vuosien 1966-1979 välille.
Rööperi kertoo paitsi päähenkilöidensä Tompan ja Krisun, myös Mustalais-Karin, Arskan, Korpun, Ukin ja monen muun sekalaiseen konnajoukkoon kuuluvan kovanaaman vaiherikkaasta ja keinoja kaihtamattomasta matkasta, joka päätyy köyhyydestä rikosten kautta kunnialliseksi kansalaiseksi, linnaan – tai ennenaikaiseen hautaan. Lain kaitaa puolta valotetaan kaupunginosan oman poliisin, Koistisen, näkökulmasta.
Yhtäläistä kaikilla rikoksiin hairahtuneilla kaveruksilla on se, että he lähtevät liikkeelle pirtukaupasta ja ovat varmoja, että raha on ratkaisu kaikkiin heidän ongelmiinsa. Raha on tie surkeasta elämästä onneen, omiin alussa vaatimattomiin unelmiin. Rikollisen bisneksen voi lopettaa heti, kun rahaa on tarpeeksi.
Kun rahaa alkaa pimeästä viinasta kertyä, nälkä kasvaa ja unelmat siinä ohessa.
Vaikka Rööperi-elokuvan välittämä kuva Rööperin kaupunginosan ja kuvatun ajankohdan todellisuudesta näyttäytyykin sangen karuna ja raadollisena, on sen kaduilla seikkailevissa elokuvan henkilöissä jatkuvasti läsnä samanaikaisesti sekä herkkyyttä, lämpöä että huumoria: ominaisuuksia jotka pakottavat katsojan pitämään heistä, itkemään ja nauramaan heidän kanssaan – ja heidän puolestaan.

Marko Leino
käsikirjoittaja

Viimeisimmät artikkelit