Elokuvasarja myytiin myös Yhdysvaltoihin: Vares yllätti Cannesissa

Vares-elokuvasarja myytiin Cannesissa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Brasiliaan ja Eurooppaan.

Solar Filmsin tuottama Vares-elokuvasarja oli myyntimenestys televisio- ja viihdetuotantoalan suurimmassa kansainvälisessä myyntitapahtumassa, MIPCOMissa.

Kuusi pitkää elokuvaa sisältävä sarja myytiin Cannesissa kolmeen maanosaan: Pohjois-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan. Varsinkin Yhdysvaltojen markkinoille pääsy oli makea aluevaltaus, joka on suomalaiselta elokuvatuotannolta aniharvinaista herkkua.

Allekirjoitetut sopimukset levityksestä syntyivät Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Brasialiaan, Hollantiin, Puolaan, Belgiaan ja Sloveniaan. Mainittujen maiden lisäksi neuvottelut ovat käynnissä usean kymmenen maan kanssa. Saksalainen myyntiyhtiö Global Screen uskoo, että useita muita sopimuksia allekirjoitetaan American Film Marketissa 31.10-7.11.

Cannesissa vieraillut Vares-elokuvien toinen tuottaja Markus Selin oli hämmentynyt elokuvien kansainvälisestä suosiosta. ”Elokuvien oikeuksista neuvoteltiin monen sellaisen maan kanssa, jonka en koskaan voinut kuvitellakaan kiinnostuvan Scandi-crime genrestä. Olemme todella iloisia.” Torstaina päättyneessä MIPCOM-tapahtumassa oli paikalla 18.000 elokuva- ja tv-alan vaikuttajaa.

Uuden Vares-sarjan kuudes elokuva, Pimeyden tango tuli ensi-iltaan Suomessa viikko sitten. Se oli Suomen katsotuin elokuva elokuva viime viikonloppuna ja kuluneella arkiviikolla. Pimeyden tangon on nähnyt jo 28.000 maksanutta katsojaa.

Viimeisimmät artikkelit