Nightwishin Imaginaerum-elokuvan maailmanensi-ilta ja konsertti samassa tilaisuudessa

Nightwishin odotettu Imaginaerum-elokuva saa lentävän lähdön lauantaina 10. marraskuuta Helsingin Hartwall Areenalla. Yleisö saa samana iltana kokea sekä yhtyeen konsertin että elokuvan maailmanensi-illan.

Maailmanlaajuisesti odotettu Nightwishin Imaginaerum on musiikkifantasia, joka henkii David Lynchin, Neil Gaimanin ja Cirque du Soleilin maailmoja. Elokuva on innovatiivinen yhdistelmä tarinaa ja musiikkia, eriskummallinen kertomus mielikuvituksen voimasta ja siitä, mikä elämässä on loppujen lopuksi tärkeintä.
Kanadassa kuvatun ja valmistuneen fantasiaelokuvan on ohjannut Stobe Harju ja tuottanut Solar Films. Imaginaerumin rooleissa esiintyvät myös Nightwishin jäsenet.

Elokuvan juuret viiden vuoden päässä
Tarina pohjautuu Nightwishin voimahahmo Tuomas Holopaisen villiin visioon, joka syntyi vuonna 2007 Dark Passion Play -albumin jälkimainingeissa:
”Tuumin tapoja viedä bändin jo valtavan kunnianhimoiseksi ja rönsyileväksi paisunutta ilmaisutapaa edelleen seuraavalle tasolle, ja tällöin syntyi halu kertoa rakkaudella ja pieteetillä valmisteltu tarina.”

”Innovatiivista, eriskummallista, ajatonta…”
Elokuvan valmiiksi saattaminen on Holopaisen mukaan ollut kokemusrikas ja haasteellinen matka, joka on vaatinut työryhmäläisiltä vuosien jopa epäinhimillisiin mittoihin venynyttä omistautumista:
”Kaikille jo tässä vaiheessa pohjattomat kiitokset. Olemme yhdessä saaneet aikaiseksi jotain innovatiivista, eriskummallista ja ajatonta.”, Holopainen toteaa.

Nightwish-konsertti ennen elokuvaa
Imaginaerum ensiesitetään Hartwall Areenalla 10. marraskuuta. Ennen elokuvan maailmanensi-iltaa esiintyy itse Nightwish, viimeistä kertaa Suomen maaperällä tänä vuonna.
Elokuvan ensi-iltaa edeltävänä päivänä, perjantaina 9. marraskuuta ilmestyy elokuvan virallinen soundtrack Imaginaerum By Nightwish – The Score. Levyllä on 13 uutta kappaletta, jotka ovat Petri Alangon huikeita uudelleentulkintoja Imaginaerum-levyn kappaleista. Imaginaerumin valtakunnallinen elokuvateatterilevitys alkaa 23. marraskuuta.

Ohjaaja Stobe Harju kertoo elokuvasta: http://nightwish.com/fi/movie/news.

Tapahtuman tuotanto Solar Films Inc. ja Eastway Sound & Lighting Oy.
NIGHTWISH: Imaginaerum-elokuvan ensi-ilta ja konsertti
Hartwall Areena, Helsinki (Areenankuja 1)
La 10.11.2012
Ovet klo 18.00, konsertti klo 20.00 ja elokuva klo 22.15
Liput 59€ + toimituskulut

LIPUT
Ennakkomyynti vain Menolipun verkkosivujen kautta Menoklubilaisille 23.8.-6.9.2012 www.menolippu.fi/menoklubi
Yleinen lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä ma 10.9. klo 9:00.
Puh. 0600 900 900 (1,97€/min + pvm) klo 7-22 www.lippu.fi
Vip-pakettien myynti ja tiedustelut: [email protected] tai puh. 010 841 4185
Kuljetuksen sisältävien matkapakettien tiedustelut Matka-Vekasta puh. 020 120 4000 www.matkavekka.fi
Tiedotus ja median akkreditointi:
Tara Kojonen [email protected] puh. 050 467 3269
Julkaisuvapaat lehdistökuvat:
www.solarfilms.com
www.eastway.fi/media
www.nightwish.com

Viimeisimmät artikkelit