Dark Floors palkittiin parhaista erikoistehosteista Málagan fantasiafestivaaleilla

Pete Riskin ohjaama ja Solar Filmsin tuottama Lordi-elokuva Dark Floors palkittiin parhaista erikoistehosteista Málagan FANCINE-fantasiaelokuvafestivaaleilla Espanjassa.

Nyt 18 kertaa järjestetty festivaali on ennen kaikkea paikalliselle yleisölle suunnattu tapahtuma, joka pyrkii esittämään kiinnostavimpia uusia fantasiaelokuvia kaupallisista lähtökohdista riippumatta. Festivaalin taustaorganisaationa toimii Málagan yliopisto.

Dark Floorsin erikoistehosteista vastaa Tuomo Hintikka / Generator Post.

Dark Floors kiinnostaa fantasiaelokuvan ystäviä ympäri maailman, ja se onkin kutsuttu tähän mennessä alan festivaaleille mm. Belgiaan, Kanadaan, Koreaan, Yhdysvaltoihin, Ruotsiin, Iso-Britanniaan ja Italiaan.
Lordi-yhtyeen hirviöhahmoilla höystetty Dark Floors -kauhuelokuva tuli ensi-iltaan Suomessa 8.2.2008 Nordisk Filmin levittämänä.

Lordin osuus elokuvassa ei rajoitu pelkkiin kohtauksiin, vaan yhtyeen johtohahmo Mr. Lordi (Tomi Putaansuu) on yhdessä ohjaajan kanssa ideoinut elokuvan sisällön sekä osallistunut tiiviisti sen suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen. Lordi on tehnyt elokuvaan myös tunnuskappaleen, joka soi lopputekstien ajan. Muuta Lordi-musiikkia ei elokuvassa ole. Kohtausmusiikin on säveltänyt Ville Riippa.

Elokuvan tuotantoyhtiö on Solar Films, tuottaja Markus Selin ja käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari. Projekti sai alkunsa Lordin haastattelusta, jossa hän pyysi Seliniä ottamaan häneen yhteyttä elokuvaidean merkeissä.
Dark Floors ei ole musiikkifilmi eikä Lordi-yhtyeen tarina, vaan oikeaoppinen kauhuelokuva, jossa Lordi-yhtyeen hahmot ovat ihmisten tielle ilmestyviä hirviöitä. Tapahtumat sijoittuvat sairaalaan. Kokonaan englanninkielisen tarinan näyttelijät kiinnitettiin Britanniasta.

Viimeisimmät artikkelit