CLAES OLSSON OHJAA KJELL WESTÖN MENESTYSROMAANIIN PERUSTUVAN ELOKUVAN RIKINKELTAINEN TAIVAS

Päärooleissa nähdään Nicke Lignell, Pekka Strang, Linda Zilliacus, Tom Rejström, Sannah Nedergård ja Wilhelm Enckell. Kuvaukset alkavat huomenna tiistaina 28.1.2020.

Elokuvan kuvausten talvijakso alkaa huomenna tiistaina 28.1.2020. Elokuva kuvataan suurelta osin touko-kesäkuussa. Pääkuvausjakson alkamisajasta, kuvauspaikoista ja lehdistön vierailupäivistä tiedotetaan erikseen. Elokuva tulee olemaan ruotsinkielinen.

“Elokuva kertoo Frej’n ja Stellan suloisenkatkerasta rakkaudesta, mutta se on myös kurkistus suomenruotsalaiseen elämäntapaan. Ruotsinkielisyys on luonnollinen ja itsestäänselvä valinta Rikinkeltaiselle taivaalle”, kertoo elokuvan tuottaja Jukka Helle.

“Minusta on hienoa päästä kuvaamaan elokuvaa Kjell Westön kirjasta, jonka henkilöt ovat kiinnostavia ja ristiriitaisia, kuten me kaikki. Olen iloinen, että voimme esitellä uusia, nuoria kasvoja ja iloitsen myös siitä, että pääsen taas tekemään töitä tuttujen, kokeneiden näyttelijöiden kanssa”, ohjaaja Claes Olsson iloitsee.

Rikinkeltaisen taivaan pääroolit näyttelevät Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella). Nuorta Frej’tä näyttelee Tom Rejström ja nuorta Stellaa Sannah Nedergård. Alexin roolin näyttelee Pekka Strang ja nuoren Alexin Wilhelm Enckell. Muista näyttelijöistä tiedotetaan erikseen.

Claes Olsson on käsikirjoittanut elokuvan romaanin pohjalta yhdessä Erik Norbergin kanssa.

Rikinkeltaisen taivaan tuottavat Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen sekä Claes Olsson. Elokuva on Solar Filmsin ja Nordic Film Poolin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ensi-iltaan Rikinkeltainen taivas tulee vuonna 2021.

Elokuva tehdään yhteistyössä Svenska Ylen kanssa ja tuotetaan Suomen elokuvasäätiön, Svenska kulturfondetin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen Tre Smederin tuella.

Claes Olsson on ohjannut useita menestyneitä kokoillan elokuvia, kuten Akvaariorakkaus, Colorado Avenue, Ihanat naiset rannalla ja Onnen varjot sekä tuottanut Kjell Westön romaaniin perustuvan Leijat Helsingin yllä -elokuvan. Kjell Westö on Suomen menestyneimpiä romaanikirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle.

Viimeisimmät artikkelit