Kätilö-elokuvan teaser on julkaistu
Elokuva saa ensi-iltansa 4.9.2015.
Katso täältä Antti J. Jokisen ohjaaman Kätilö-elokuvan teaser, joka antaa esimakua kauniista ja koskettavasta rakkaustarinasta Lapin sodan aikoihin. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa, Liettuassa sekä Etelä-Suomessa. Teaser on vapaa jaettavaksi eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=FgOQAdmC5Uc
Elokuvan pääosia näyttelevät Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Pirkka-Pekka Petelius, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus.
Kätilö-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.
Kätilön Facebook: https://www.facebook.com/KatiloElokuva
SYNOPSIS
Kätilö-elokuvaa voi hyvin kutsua rakkauselokuvaksi, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin. Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa, niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan. Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää. Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt. Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun. Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.