OSCAR-EHDOKAS HEATHER LOEFFLER LAVASTANUT RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT -ELOKUVAN

Maria Sidin ohjaama elokuva ensi-illassa 9.10.2020. Katso ohesta elokuvan vasta julkistettu kohtauspätkä.

Maineikas lavastussuunnittelija Heather Loeffler on suunnitellut Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan lavastuksen. Heather Loefflerin työlista on huomiotaherättävä. Hän on ollut Oscar-ehdokkaana lavastuksestaan American Hustle -elokuvaan, minkä lisäksi hän on saanut myös muiden arvopalkintojen ehdokkuuksia sekä palkintoja. Hänen töitään ovat mm. Unelmien pelikirja – Silver Linings Playbook, ShameJoy, Poikani Kevin We need to talk about KevinCarol, Creed II sekä Michelle Obamasta kertova dokumentti Becoming. Loefflerin referenssilista ja ehdokkuudet ovat nähtävillä elokuva-alan kansainvälisessä imdb-tietokannassa.

https://www.imdb.com/name/nm1346736/?ref_=fn_al_nm_1

Oheisesta uutuuselokuvan kohtauspätkästä näkyy lavastajan kädenjälki. Kohtauspätkä esittelee Kristiina Haltun ja Silmu Ståhlbergin tulkitseman Vaahtokarkkilaulun, jonka on säveltänyt Iiro Rantala ja sanoittanut Sinikka Nopola.

https://www.youtube.com/watch?v=mVBz2xsDBXQ

Alla myös elokuvan trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=c5Cq62SHwZI

Elokuvasta

Solar Filmsin tuottama elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen, Tammen kustantamaan kirjaan. Elokuvan päärooleissa jatkavat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta tutut Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä ja Lumi Kallio Nelli Nuudelipäänä. Muissa keskeisissä rooleissa jatkavat Ylermi Rajamaa, joka näyttelee Lennart Lindbergin roolin ja Jenni Kokander, joka hurmaa edelleen Pakastaja-Elvinä. Rauha Räppääjänä elokuvassa nähdään Minka Kuustonen. Muissa elokuvan merkittävissä rooleissa näyttelevät Kristiina Halttu, Mika Nuojua, Eero Ritala, Pirjo Lonka ja Carl-Kristian Rundman. Pikkurooleissa nähdään myös Jari Litmanen ja Arvi Lind.

Risto Räppääjä ja väärä Vincent
 -elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Edellinen, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva Suomessa. Se on saanut tähän mennessä elokuvateattereissa jo 288 460 katsojaa. Elokuva tuli ensi-iltaan helmikuussa 2019. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Tuottaja Rimbo Salomaa on tuottanut Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa. Näiden kolmen menestyselokuvan alkuperäisestä tekijäkaartista on Sinikka ja Tiina Nopolan lisäksi mukana tälläkin kertaa säveltäjä Iiro Rantala. Sinikka ja Tiina Nopola toimivat myös elokuvan tuottajina.

Nopolat kommentoivat elokuvaa seuraavasti: ”Oli hauska lähteä taas elokuvan tekoon tuttujen yhteistyökumppanien kanssa. Tämä on jo viides Räppääjä-elokuva, johon Iiro Rantala on säveltänyt musiikin, ja jonka Rimbo Salomaa on tuottanut. Kun kuulimme, että Maria Sid ohjaisi elokuvan, huusimme: Jes!”


Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Saku Suksi
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Josefina Rautiainen ja Maria Sid
Musiikki – Iiro Rantala
Koreografi – Reija Wäre
Kuvaus – Robert Nordström, F.S.C.
Leikkaus – Joona  Louhivuori, F.C.E.
Äänisuunnittelu – Kirka Sainio
Lavastus – Heather Loeffler
Pukusuunnittelu – Anna Vilppunen, Heli Valtonen
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen
Koreografi – Reija Wäre


Keskeiset roolit

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen
Pakastaja-Elvi (Elvi Räppääjä) – Jenni Kokander
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa
Doris Saastamoinen – Kristiina Halttu
Rolf Riukupelto – Mika Nuojua
Herkules Poironen, vahtimestari – Eero Ritala
Museonjohtaja Ellen – Pirjo Lonka
Poliisipäällikkö – Carl-Kristian Rundman
Taidetutkija van Houten – Jari Litmanen
TV-toimittaja – Arvi Lind


Risto Räppääjästä

Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008-2019) ovat saaneet kaikkiaan yli 2 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle. Uusi elokuva on järjestyksessään jo kahdeksas Risto Räppääjä -elokuva.

Viimeisimmät artikkelit