KARI TAPIOSTA JA PIA VIHERIÄVAARASTA KERTOVAN OLEN SUOMALAINEN -ELOKUVAN KUVAUKSET ALKAVAT HUOMENNA

Elokuvan pääroolit näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi.

Kari Tapion elämään perustuvan elämänkertaelokuvan Olen suomalainen kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla huomenna. Elokuvan päärooleja, Kari Tapiota ja Pia Viheriävaaraa, näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi.

Elokuvan ensimmäinen kuvausjakso on pääkaupunkiseudulla 6.-15.3.2018 ja pääasiallinen kuvausjakso elo-syyskuussa 2018. Ensi-iltaan Olen suomalainen tulee syyskaudella 2019.

Elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä, joka tunnetaan muun muassa Solar Filmsin tuottamista menestyselokuvista Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi ja Kotirauha, kulttisarjasta Kylmäverisesti sinun sekä lukuisista muista elokuvista ja tv-sarjoista. Aleksi Mäkelälle myönnettiin Elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Elokuvan tuottavat Jukka Helle ja Markus Selin ja se tehdään yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Manageri Joona Jalkanen kommentoi elokuvaa seuraavasti:

“Isäni Kari Tapio teki ison työn ja menestyksekkään uran iskelmän alalla. Äidin ja isän elämään kuului paljon ylä- ja alamäkiä, mutta ennen kaikkea perheessämme oli paljon rakkautta. On hieno kunnianosoitus ja arvostus äidin ja isän elämäntyölle, että se päätyy valkokankaalle. Olihan isä tavallaan koko Suomen kansan omaisuutta ja toi sille omalta osaltaan viihdettä ja kulttuuria viiden vuosikymmenen aikana.”

Viimeisimmät artikkelit