YÖSYÖTTÖ-ELOKUVA YLITTÄNYT 200 000 KATSOJAN RAJAPYYKIN

Elokuva on saanut eilisiltaan mennessä kaikkiaan 200 062 katsojaa.

Marja Pyykön Yösyöttö-elokuva on ylittänyt 200 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on saanut eilisiltaan mennessä kaikkiaan 200 062 katsojaa. Kyseessä on erittäin merkittävä katsojaluku, johon on viime vuoden aikana ensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista yltänyt ainoastaan neljä elokuvaa. Elokuva tuli ensi-iltaan 6.10.2017.

Ohjaaja Marja Pyykkö iloitsee loistavasta katsojamäärästä. ”Elokuva on taidemuoto, joka tehdään yleisölle. On mahtavaa, että se on saanut näin suuret kävijämäärät liikkeelle ja ihmiset ovat nähneet paljon vaivaa nähdäkseen tämän elokuvan”, hän sanoo.

Elokuvan pääroolin näyttelee Petteri Summanen, joka oli juuri ehdolla roolistaan parhaan miespääosan Jussi-palkintoon. “Yösyötön matkaa voi verrata vuoristorataan. Kaikki tunteet ja vaiheet on käyty läpi. Tämä oli unelmaelokuva ja unelmarooli, ja oli oikeutettua, että Yösyöttö sai näin paljon katsojia,” Petteri iloitsee.

Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Marja Pyykkö ja kirjailija Marko Leino ovat käsikirjoittaneet elokuvan Eve Hietamiehen samannimisen romaanin pohjalta.

Elokuva voitti parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa 14.10.2017. Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a baby.

Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan pääroolit näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään mm. seuraavat näyttelijät: Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jaana Saarinen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu, Ada Kukkonen ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Viimeisimmät artikkelit